Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Friday, October 18, 2013

Terima Kasih bakal keluarga baru

Rasanya tak terlambat lagi nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada semua... Lebih-lebih lagi pada keluarga saya dan juga kepada bakal keluarga baru saya...

3 hari berada di Pahang tidak dijangka layanan mereka amat baik... Saya sgt gembira dan senang hati.. Mulanya susah jugak nak buat keputusan pergi sana... Tapi kesayangan saya meyakinkan saya.. Thanks to u my Mr.One.....i love lah... heheh... Tapi saya bukan pergi sorang yer... my little sis and bro pun ade... mana bleh pg sorang tak kawen lagi... 

Kesayangan saya dah kenal family saya.. ape salahnya sy pulak kenal dengan family kesayangan saya... Mak,ayah,kakak2 dan adik2 yang sporting buat saya tak kekok untuk bercakap.. almaklumlah saya ni bukan pandai sgt nak bercakap dengan orang yang baru saya kenal.... kesayangan sy pun tak der la tinggal saya keseorangan... tq sayang.. 

ni ader la pic aktiviti semasa saya di pahang....


Thanks kepada bakal2 ipar and my mr.love for sweet moment.... Thanks untuk adik2 saya juga sudi menemani saya... Love u all....

Thursday, August 29, 2013

Happy Birthday 4 u And Me

HAPPY BIRTHDAY TO YOU... HAPPY BIRTHDAY TO YOU.. HAPPY BIRTHDAY TO MY SAYANG.. HAPPY BIRTHDAY TO YOU...

SEMOGA PANJANG UMUR.. DIMURAHKAN REZEKI... SEMOGA DIRAHMATI SELALU.. 

HAPPY BIRTHDAY 4 US SAYANG... 

HARI NI HARI PERTAMA KITA SAMBUT BIRTHDAY SAMA... SEMOGA IA AKAN KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT.. SEMOGA YG KITA IMPIKAN AKAN TERLAKSANA INSYAALLAH... LOVE U SO MUCH SAYANG



Friday, July 26, 2013

Menunggu Untuk Esok......

Assalamualaikum... Hm... Tak der aper nak citer hari ni... But Hati aku hari ni happy sgt.. Happy dari semalam lagi sebenarnya... Biasa la kan.. buah hati dah balik.. Alhamdulillah dah semakin baik baik dan baik..

Yang paling best esok nak jumpa.. Tak sabar sebenarnya.. Cepat skit untuk esok... Miss u so much la sayang.. heheheh.. Tu blom jadi hubby lagi.. Insyaallah coming soon... Doa2kan la yer.. Semoga Allah menguatkan jodoh kita... Selalu aku doakan...

Pertemuan yang aku tak pernah sangka.. Eh.. bukan pertemuan perkenalan sebenarnya.. Perkenalan pertama yang tak pernah terdetik dihati aku untuk menyayangi insan yang bersama Izuan.. Bagi aku lelaki semua sama ja.. Tapi dia berjaya membuka pintu hati aku untuk menerima dia.. berjaya meyakinkan aku bahawa dia betul2 ikhlas dengan aku.. Bukan mudah sebenarnya menerima dia.. Dari aku tak suka tetiba aku suka.. Dari mata turun ke hati... hmm... Aku bahagia kenal dengan dia.. Semoga dia membahagiakan aku sehingga akhir hayat... Bukan dier je but each other...

Alhamdulillah jugak family aku menerima kehadiran dier... Teruja jugak la aku bila tengok semua org senang dengan dier... Dier pun seronok bertemu keluarga aku.. Dengan famili dier jer aku tak kenal lg.. Mak dier cuma tengok pic aku jer.. Teruja jugak aku bila his mom kata aku cute... Hehehehehhe kembang la jugak.. hope mak dier boleh menerima aku bila jumpa real nanti.. sekadar tengok pic tak bleh.. Insyaallah..

Terima Kasih sayang sudi menerima b seadanya.. Menerima kekurangan b.. B harap kita akan love each other.. care each other... love till jannah... Aminnnn..


Saturday, July 20, 2013

Terima Kasih Atas Segalanya Sayang

Tidak pernah ku rasa
Perasaan yang begini
Tulus tuk mencintaimu
Semua kerna dirimu ku berubah
Hidup kini penuh dengan senyuman
Oh sayang, datanglah
Ku inginkan dirimu
Dekatlah padaku
Ku rindukan pelukmu

Terima kasih atas segalanya
Yang telah kau beri amat ku hargai
Semua ku simpan didalam hati
Penuh riang tawa mesra
Terus terukir di hati
Siapa sangka kan bahagia
Bila dulu pernah luka
Cinta datang tak diduga
Bawa hingga syurga
Tidak pernah ku rasa
Perasaan yang begini
Tulus tuk mencintaimu
Semua kerna dirimu ku berubah
Hidup kini penuh dengan senyuman
Oh sayang, datanglah
Ku inginkan dirimu
Dekatkan padaku
Ku rindukan pelukmu
Terima kasih atas segalanya
Yang telah kau beri amat ku hargai
Semua ku simpan didalam hati
Penuh riang tawa mesra
Terus terukir di hati

Kutujukan khas buatmu Kekasih hati... Aku sangat merindui Kamu... Sayang Kamu..

Sunday, June 16, 2013

Terasa Hatiku Sedikit Terusik

Ehhhh... Korang mesti tertanya2 tajuk tu kan.. heheheh.. Hati yang selama ini aku simpan jer... Tak nak aku berikan pada sapa2.. bertahun lamanya aku keraskan hati... Rupanya ader jugak org pandai usik hati aku ni.. nak kena ni... 

Cuba untuk mengenali menyayangi org lain... Kadang aku rasa ya tapi kadang aku rasa tidak.. Aku rasa itu biasa untuk org yang frust mcm aku ni... Selalunya org yang aku kenal tak secepat ini aku suka.. But He's different.... Caring, loving, romantic... harap ia berkekalan begitu.. 

For u my dear...

Thanks 4 everything... U make my day wonderfulllllll... Make me smile when i thinking of u... U stole my heart.... I'm happy... Tqqqqqqq my dear.. 

Untuk Dia yang pernah ada dalam hatiku
Maafkan aku kerana berubah hati... Sekian lama aku simpan kamu dalam hatiku.. Mungkin baik rasanya aku beri peluang untuk insan lain... Biarlah kisah kita menjadi sejarah yang indah... Terima kasih untuk apa yg kita pernah lalui... Kau teristimewa dalam hidupku... Jika ada jodoh antara kita, cinta dulu tetap bersatu... Tapi untuk harapan aku tidak pasti kerana ia sudah banyak kali di sakiti...



Tuesday, June 11, 2013

D

Bila ingin aku melupakan dia hadir... bila ingin dia hadir dia melupakan aku... kadangkala ak merasakan dia tidak pernah mengenali aku. Selama 7 tahun seperti 7 hari sahaja... mengapa org yg baru dier kenal sepertinya kenal sangat lama... itulah sebenarnya manusia.. sentiasa lupa.. apabila ada yg mengambil berat aku seolah2 disingkirkan... Sedangkan aku pula tidak pernah sisihkan dia dari kehidupan aku. 

Bila rindu ingin rasanya nak dengar suara.. Ingin nak dengar gelak tawa seperti dulu.. ingin juga mendengar nyanyian yang selalu di nyanyikan untuk aku... MASIH TIADA IKATAN WALAU TELAH LAMA BERPASANGAN.. HANYA BAHASA YANG MEYAKINKAN HUBUNGAN KITA.. DENGAN SUARA YANG SYAHDU DAPAT KAU LUKIS HATIKU.. KEINDAHAN MIMPI2MU... Mengalir sudah air mataku... adoiiiiii... sedih lak rasanya... bila teringat di tinggalkan tanpa berkata apa2... tidak ingin mendengar apa yg ingin diterangkan... Aku sendiri tak tahu adakah dier masih membaca blog aku ni..

My Soul...
Aku ingin kau tahu sehingga saat ini kau tetap dalam hatiku... kau cinta pertamaku.. kau cinta terakhirku... Miss u very much... Nothing gonna change my love for u...






Sunday, May 12, 2013

Shahir - Dia Yang Kau Pilih


Setiap baris kata-kata yang ku baca
Bagaikan jalan hidupku
Tiada lurus semua seolah hampa
Haruskah aku sesali

Bagai kisah kita yang surut selalu
Bilakan berakhir

Biarkan aku berundur
Jika itu yang telah pun tertulis
Jalan ku tak panjang
Bersama dirimu

Jadikan dia terbaik
Kerana itu yang telah kau pilih
Biarkan diriku membawa semua
Luka

Setiap kata kau ucap semua dusta
Pernahkah kau menyesali
Tiada tulus semua helah semata
Haruskah aku menanti

Kini kan berakhir
Ku takkan berpaling
Relakan segala

Biarkan aku berundur
Jika itu yang telah pun tertulis
Jalan ku tak panjang
Bersama dirimu

Jadikan dia terbaik
Kerana itu yang telah kau pilih
Biarkan diriku membawa semua
Luka


Semoga Kau Sentiasa Bahagia Dengan Kehidupanmu... Aku Mencintaimu sehingga Akhir Nafasku...


Huarghhhhhhhhh.... baru bangun dari tido lama... Alamak dah berhabuk ni... lama tak coretkan aper2... Bukan malas tapi takder idea.. then not in the mood... (eh... sama la maksud kan) ekekkeke...

Baru2 ni berkenalan dengan seorang jejaka... Date 15/4/2013... Hari ape yer... masa 8.51 pagi.. Tak pernah2 org kol pagi2.. biasa la kan.. org yang simple dan tak kisah ngan diri aku ni susah skit org nak dekat... Umur pun dah lanjut kan... But i dont care... Segalanya Allah dah tentukan.. Ape yg perlu aku lakukan DOA... USAHA dan TAWAKAL.. Semoga Allah memberi seorang teman kawan kekasih suami dan imam untuk aku... Amin...

Eh .. terlebih sudah.. oklah berbalik pada cerita kawan baru.. He's sweet... Walau pun tak pernah berjumpa tapi aku pasti dia seorang yg baik... Tapi biarlah berkawan kan... No feeling2... No cintan2... No emosi... Buat masa ni aku rasa ok.. but aku tak nak terlalu percaya.. aku tak mahu sejarah dulu dengan dier berulang.. It's Hurt.. Hm... Tak sangka birthday kitorg sana 30 August....Tapi bukan bermakna i'm fall in love ok... Aku ni ego skit... nak feeling tu sosah skit.. Kami ada berjumpa untuk kali pertama... dan bagi aku dier ok... Tak control mcm setengah org... Sporting.. Senang berborak... aku pun tak der la kaku... Biasa la aku ni kadang tak pandai nak kontrol.. suker2 aku jer nak gelak ke makan ker.. aku suka jadi diri aku yg sebenar... 

So ok lah habis dah citer... Nanti aku update lg...

Kepada Mohd Izuan Rahman... Selamat berkenalan... 

Tuesday, March 5, 2013

Cakra Khan – Harus Terpisah Lirik Lagu Indonesia


Sendiri, sendiri ku diam, diam dan merenung

Merenungkan jalan yang kan membawaku pergi
Pergi tuk menjauh, menjauh darimu
Darimu yang mulai berhenti
Berhenti mencoba, mencoba bertahan
Bertahan untuk terus bersamaku

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Bayangkan.. bayangkan ku hilang, hilang tak kembali
Kembali untuk mempertanyakan lagi cinta
Cintamu yang mungkin, mungkin tak berarti
Berarti untuk ku rindukan

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Ini harusnya kita coba saling melupakan
Lupakan, lupakan kita pernah saling bersama

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu


This song mcm kena je dengan aku kan.... aper pun ku ucapkan berbanyak terima kasih pada CINTA HATI kerana banyak membantu aku dan telah banyak melukai hatiku... Selepas ini, datang pergi kau aku fahami kerana aku tahu kau datang dalam hidupku hanya sementara untuk memenuhi hatimu yang kadangkala sunyi... Terima kasih atas segala janji palsu yang telah kau berikan... Aku menyesal kerana memberikan kau sekali lagi peluang... Aku tersalah memberi kerana kau tidak menghargai aku di sini... 

Thursday, February 14, 2013

Dia Bukan Milikku

Mengapa seorang manusia sanggup mempermainkan jiwa seorang manusia lain.. Mengapa seorang manusia itu sanggup menyakiti diri sendiri hanya kerana menyayangi seseorang itu.. Terimalah itu sebuah takdir yang Allah telah tentukan.. Sesungguhnya kita kena redha... 


Ya Allah Sesungguhnya dia bukan Jodoh Untukku..
Kau jauhilah dia dariku...
Kau jauhilah hati kami supaya antara kami tidak terluka
Pilihanku tidak salah tapi dia bukan jodoh yang telah kau tentukan untukku...
Aku Redha Ya Allah dengan apa yang telah kau janjikan...
Aminnnnn....

Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...