Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Saturday, May 19, 2012

Seperti Di Perbodohkan

Pabila tiada hubungan lagi segala yang tersirat nampak satu persatu... Apa yang telah diceritakan sebelum ini seperti lakonan drama... bleh dapat award kan... Awardnya dicalonkan untuk anugerah orang yang diperbodohkan adalah aku... 

Dari tahun ke tahun aku ni dengar jer cerita dongeng dari dia... hahahhaha... kenapa dengan aku ni... Sekarang barulah aku nampak... Betul lah kata Abang Kandung aku ( Orang @#$% mmg tak guna ) Kenapa la aku percaya.. Ya Allah... Sungguh sukar dugaan yang Kau beri... Apapun aku akan harungi dengan tabah... Mengapa ada manusia seperti kau di dunia ini.....

Bagi aku sebenarnya jika kau bahagia aku sangat bahagia.. Tapi jika kebahagiaan kau dengan merosakkan hubungan orang lain mmg aku tak redha sebenarnya... Tapi aku bersabar dan redha dengan kehendak takdir.. Sebenarnya aku tersangat MARAH... Jika nak tunjuk kebahagiaan jgn di depan aku... Bukan aku jeles tapi aku merasakan kau memang pelakon terhebat... Senang betul kau melupakan apa yang telah kita lalui... 

Entah lah.. aku tak boleh nak gambarkan mcm mana perasaan aku ketika ini..lagu ni memang untuk kau sesuai sgt..



Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu.

C/ Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja

Tlah berulangkali kucoba mengalah
ternyata sabarku tak berarti untukmu


Thursday, May 17, 2012

HIPOKRIT

Terkejut ke kawan2... Mesti tertanya-tanya kat sape la aku kata hipokrit kan... Kepada seseorang yang pernah aku kenal... Tak perlu aku nak berjiwang kan...

Dulu masa aku kenal dier... aku penah tanya dier ( do you have any relationship with her selain dari kawan??) but dier cuma jawab no no no... But muka dier macam bersalah jer.. Tapi he still say nooooo... ok just trust him... but feel like stupid girl... and after 2 or 3 month we break up... feel so sad but just sabar... Ader hikmah kan... My friend pun mmg ader citer macam-macam skandal mereka berdua.. But i just ignore it... sebabnya aku tak mahu menerima cerita orang mcm tue jer... tapi aku dengar dan nampak dengan mata kepala sendiri.. Walaupun bergitu aku tetap memaafkan... Kenapa aku jadi mcm ni...

Dulu prinsip aku sangat kuat.. Tapi setelah aku berjumpa dengan dier semula aku jadi seperti terlalu lembut hati... Sebenarnya kawan2 ni citer lama... Tapi dibangkitkan citer ni sebab aku ternampak sesuatu dalam FB.. Kata tak der aper2 kan... Tapi bila aku pikir balik jika kawan2 semestinya diraikan hari ni jugak kan.. buat benda tue seolah2 dah di tempah lama dah.. Bukan aku cemburu tapi aku baru perasan...

Bukan aper kadang2 sedih aku yang kenal dari zaman sekolah lagi seperti orang asing.. bila aku mula kehidupan baru dier muncul seolah2 ingin kembali.. tapi bila tanya aku pulak seperti orang bodoh... Sebenarnya untuk aper kembali.. hanya sengaja nak menyakitkan hati atau merosakkan hubungan orang lain.. Aku mmg menerima dengan tangan yang terbuka.. tapi aper salahnya kadangh2 fikirlah untuk orang lain...


Aku tujukan pada orang yang  aku cinta zaman sekolah lg... kami berjumpa semula bila aku sudah bekerja... aku sangat benci pada orang hipokrit... jgn cuba mendekati aku lg... 



Thursday, May 3, 2012

Lahirnya Seorang Putera Bernama Said Rayyan Muazzin

Dah lama rasanya tidak menulis aper2 kan... Hm.. so, walaupun dah nak habis pantang aku nak citer la jugak kan... Opssss jgn salah faham yer... Bukan aku yang dalam berpantang tapi my Sis...

Pada 3 April 2012 telah lahirnya seorang putera yang sangat comel...http://www.emocutez.com Bincang punya la bincang namanya di tetapkan Said Rayyan Muazzin... Sepatutnya 16 April 2012 tapi awal 2 minggu... Hm... Aku tersangat la excited... KOrang tahu kenapa.. Sebabnya aku mmg teringin nak anak buah lelaki... Aku mmg suka baby lelaki... 



Di lahirkan pada tengahari berat pulak 3.3kg... Hm... My sis dah sepasang anak kan... Semoga menjadi anak yang baik dan Soleh yer sayang... Maklang sayang Rayyan Dan Kakak Saidatul... Muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...http://www.emocutez.com 




Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...