Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Saturday, January 21, 2012

Berjimba Bersama BFF... 20/1/2012

Assalamualaikum semua... Entry aku hari ni nak citer pasal happy moment semalam... Heheheheh... Bersukaria bersama my BFF... Kat mana yer... Jom kita tinjau bersama2... Korang mesti nak jugak bersokaria macam kitorang... Bagi aku mmg aku hargai BFF aku datang semalam... 



Mula we all pg makan dulu.. maklum la kawan2 aku tak makan lg... We all makan kat Village Mall Sungai Petani Dekat Tingkat 3.... THAI CULTURE VILLAGE.. Makanan dier sedap dan harga mmg standard la kan... 


Ni la antara yang kami pesan... Yang pic atas sekali Laksa Thai... Kuah Lemak.. Sedap mmg sedap tapi kalau dikurangkan mee and sayur lagi sedap... heheh.. Harganya RM5.00... Yang pic bawak tue Sticky Rice with Manggo... Harga RM5.00... Rasanya mmg terangkat.. Sedapppppp weiiiiiiiiiiiiiii.... Som Tam Harga RM3.00... Bagi penggemar somtam bleh la singgah kat cni yer.. Bagi aku masam2 mmg aku tak makan... hahahah... Yang bawah plak TomYam Chicken... Kalau dah namanya Orang Thai yang buat mmg rasa mmg sedap... Member2 aku makan nasi.. Aku Laksa, Sticky Rice With Manggo and Satu lagi lupa nak ambik gambar iaitu Popia Thai Role... Sedap jugak... Terliur tak kawan2... hahahha.. tengok jer lah yer...

So, Habis je makan.. Dah blur kepala nak pg mana lagi... Tujuan sebenarnya nak cari MACCARON... My Favourite.... Ok kitaorang jalan2 punya jalan tak jumpa2 sedangkan kitorang dah lalu depan dengan kedai tue... hahahah..


Kedai ni terletak berhadapan dengan GRAND CINEPLAX... tingkat 3... hahah.. mmg lawok betul la.. tak jumpa sampai kena tanya kawan2 yang penah makan kat situ... 

 Ni la Maccaron... Bagi yang tak tahu apa itu Maccaron ni yang aku nak share ok.. Harga mmg tak dinafikan mmg mahal.. Tapi sebab sedap sanggup la beli.. heheh... Yang kitaorang makan ni Vanilla dan Dark Choclate... Vanila ni dier gabungkan 3 rasa vanilla dari luar negara dan harganya RM4.20 mahal dari yang lain... Bukan Vanilla esen yer.. heheh... Ader lagi perisa lain korang kena pegi sendiri ok... Nama kedainya FRENCH KISSES PATTISSERIE.. Kalau korang nak tengok laman web dier just klik nama kedai tue yer... So, korang bleh la tengok latar belakang nyer ok... First time aku makan benda alah ni kat HARROD KLCC... Tapi rasanya tidak sehebat yang baru aku makan ni... hehehe... So, yang dok cari mana nak dapatkan Macarron dah ader kat Sungai Petani ok... 


Ok... dah puas citer pasal makan kita pg lak kepada sesi riadah... tak tahu nak ke mana dah... Dan we all ambik keputusan nak ke sesuatu tempat yang best punya... 


Tahu tak korang kat mana ni.. So, kalau dah dok dekat Sungai Petani takkan tak tahu kan.. PANTAI MERDEKA LER... hehehhe... Mmg best sangat sebab tempatnya dah cantik.. Tak macam dulu... Sekarang dah membangun.. So, kalau korang ke sana ader la orang jual tudung2 murah dan macam2 lah... korang kena pg tengok sendiri... 

So, dah habis sesi berjimba.. kitorang balik kol 6.30 petang.... Kepada kawan2 ku Muni and Siti Aminah.. Macih la yer datang cni menghilangkan kebosananku... heheh.. Nanti kita berjimba lagi yer... 

Ok bye... Salam

No comments:

Post a Comment

Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...