Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Sunday, April 3, 2011

SEMAKIN HARI SEMAKIN CINTA

That person the one who make me laugh
That person the one who make me cry
That person with his warm lips
The one who found my lost heart
That love impossible to erase
That love impossible to forget
That person the one like my breath
Such a person is leaving
The person love acting heart
The person without an inkling
One i love and one still i love
The one i have to let go... my love
MY LOVE.....

 I feel so lonely...=(

Kehidupan yang sunyi ini membuatkan aku mengingatimu... adakah kau juga mengingatku... i hope so... jika kau ingat padaku sebut la namaku dan aku akan berada dihadapanmu....
love u never ending...............

Mengapa-Nicky Astria


Mengapa kau pergi
Mengapa kau kecewakan
Mengapa kau hancuri
Mengapa kau menghinakan
Mengapa kau sakiti
Mengapa kau melukakan
Mengapa kau memberi
Mengapa kau melupakan
Mengapa kau akhiri
Mengapa kau memulakan
Dengan getaran jiwa kukemukakan
Pertanyaan

Tak ingin ku kau pergi
Tak ingin ku dikecewakan
Tak ingin cinta dinodai
Tak ingin dihancurkan
Tak ingin ku disakiti
Tak ingin ku dilukakan
Tak ingin ku kau beri
Bila kau melupakan
Tak ingin ku diakhiri
Bila kau memulakan
Dengan perasaan hampa
Kumeminta jawaban…

Di kananku cinta penuh bermadu
Di kiriku racunmu..
Kalimah sakti yang mana untukku
Dapat kau membuat pilihan
Agar kita dapat bersama

Kau bisa membahagiakan menceriakan
Kau bisa menggembirakan mempesonakan
Aku… ingin dicintaimu dan mencintai
Aku… ingin bila terjaga kau di sampingku selamanya…

Di kananku cinta penuh bermadu
Di kiriku racunmu..
Kalimah sakti yang mana untukku
Dapat kau membuat pilihan
Agar kita dapat bersama
Kau bisa membahagiakan menceriakan
Kau bisa menggembirakan mempesonakan
Aku… ingin dicintaimu dan menyintai
Aku… ingin bila terjaga kau di sampingku selamanya…

Semoga cinta bersemi
Semoga cintamu kan dekat padaku
Asmara kan memudar tanpa mengira waktu
Bertahta di hatimu dan di hatiku


Kenangan tetap kenangan... Tiada yang dapat membuatkan aku melupakan.... mencintai,menyayangi, dan segalanya yang membahagiakan ingin aku miliki dari mu.... KAU SEGALANYA.....

Birthday Abang Kandungku Sayang 12/1/2011

Hepi besday to u... hepi besday to you... Hepi besday to my lovely abg.. hepi besday to you... 12/1/2011 cukup la umur abgku yang ke 33 tahun... miahahhha.. dh tua rupanya.. aper pun semoga panjang umo dan dmurahkan rezeki... 


For my abg birthday we all celebrate kau umah abg.. buat la kejutan.. tu pun abg terkejut sket ja... dier tak tahu we all bawak kek untuk dier... 


Tada..... aduh....... sedapnya.. kek ice cream.. tak yah aku post kan harga yer.. kalau beli kek lain tak habis.. baik beli kek ice cream... abg terkejut.. miahahah.. aper la abg ni... ajak makan suruh we all mkn dulu.. buka kek jer baru la nak kalut..


heheh.. dah tau tue kek dier baru la nak potong kek tue.. 


Kami Happy Family... 


Terharu lak bila abg we all menangis.. lama dah tak tengok dier manangis... sekeras hati dier ader lembut jugakkan..Sebenarnya abg tak sangka we all nak buat suprise party untuk dier.. pastu yang lebih dier terharu sebab hadiah tu.. sebenarnya dah lama dier idam benda ni and ukir nama dier.. dier tak sangka we all terasa aper ader dalam ingatan dier.. aku mmg tergerak hati nak belikan lighter ni.. hm... adik beradikkan.. rasa hati takkan hilang..
so, abg wish thanks untuk we all.. sebak la jugak we all... Thanks coz being we all punya abg.. you are the best.. heheheh..


So, kakak ipar masak laksa and makaroni.. mmg sedap.. aku bawa kek and KFC sket... Bukan ader saper pon... yang mana ader dalam pic ni tue jer la yang ader...BUdak2 ni la penyeri.. asyik gaduh jer.. tak per semoga jadi kawan baik ok... 


hahah.. nak jugak post kan pic vouge aku.. tapi tak la sgt... silakan makan yer.. tapi dah habis.. korang jilat jari jer la.. miahahahah...


ok lah.. itu jer nak postkan....


Assalamualaikum


cINTA pERTAMA dAN tERAKHIR

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya segalanya

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan
Segalanya ketentuan Tuhan

hm.... aku yakin semua orang ader cinta pertama diorang.. tak kira la kalau dari zaman sekolah rendah sudah jatuh cinta... sama ada bercinta atau hanya pendam dalam hati ai adalah cinta pertama... 
aku juga mengalami keadaan yang sama... tapi aku tak bisa melupakan kerana ia adalah cinta pertama yang sangat romantis... tak heranlah sampai sekarang aku masih single lagi.. ini semua cinta pertama yang tak dapat aku lupakan... sudah bertahun aku cuba tapi hati dan minda masih pada org yang sama... aku cuba menerima seseorang tetapi mengapa dia masih dhati... 

Namun aku perlu melupakan untuk kehidupan aku sendiri.. biar ai menjadi kenangan... Aper pun ia tetap my first love and last... Untuk menerima yang baru bukan la senang... ia sukar untuk aku... sukar juga untuk aku membuat keputusan... arghhhh.... kadang tension... 

Hm... bleh tak aku nak tanya aper yang dah jadi pada cinta pertama korang... mesti sudah berkeluarga atau masih single kerana menunggu korang... Korang tahu tak best rasa hati bila jatuh cinta... hm... rasa bahagia jer... kalau dulu rasa malas jer nk datang... tapi selepas jatuh cinta hm... rasa x sabar nk pegi keje lak esok hrnya... bila dah bercinta lak.. rasa tak sabar nak jumpa selalu.. sehari tak jumpa rasa tak lengkap jer hidup ni... mula la rasa gelisah jer... kalau bleh hari bercuti tak nak cuti... nak keje jer... hahahhaa...

Lebih bahagia jika saling memahami... jujur dengan pasangan... setia pada cinta yang ada... satu lagi bila kita saling bercerita... hm... kadang tak sedar masa berlalu sangat pantas... bila time nak pisah jer rasa tak nak lepas balik.. tapi kena la jugak... kalau tak masing2 tak yah tido... hahhaha...saling mengungkapkan kata2 cinta hm.... lagi rasa di hargai... cinta ni tak memerlukan hadiah yang mahal untuk menunjukan yang kita menghargainya... cukup sekadar kata2 yang ikhlas... dari mata dier kita dah bleh tahu itu... tapi tak tahu la kalau dah mmg kaki menipu dan kaki ayat... tapi korang kena pandai tengok la ok... jgn terburu2 memilih dan menerima cinta... takut tersalah pulak...

ok lah... Aper pun aku doakan korang akan dipertemukan dengan first love korang... dan org itu benar2 mencintai korang... bukan yang nak ambik kesempatan ok... aku harap cinta korang akan berkekalan hingga akhir hayat...
Assalamualaikum..........(",)



Sayang....pertama kali

Sayang...
Pertama kali kita bertemu..
Lidahku kelu tidak dapat berkata-kata
Wajahmu membuatkan aku terpaku...
Keindahan senyumanmu membuatkan aku 
tenang......

Sayang...
Pertama kali kau melafazkan
I LOVE YOU Sayang..
Aku menunduk malu...
Air mata menitis
Kerana....
Itulah saat-saat yang ku nantikan...

Sayang...
Pertama kali aku menerima 
Seorang lelaki dalam hidupku..
Ku rasakan terlalu indah Dunia...
Indahnya Cinta Milik Allah..
Yang Tidak ternilai..
Kau telah ditakdirkan untukku...

Sayang..
Pertama Kali kau melafazkan
SUDIKAH KAU MENJADI ISTERIKU???
Saat itu aku terlalu gembira...
Air mata kegembiraan mengalir..
tak dapat ku gambarkan
Ikatan pertunangan telah dilaksanakan
Itulah maknanya..
Aku telah kau Ikat...

Sayang..
Pertama dan terakhir 
Telah kau lafazkan 
AKU TERIMA NIKAHNYA.....
Sekali lagi mengalir air mataku..
Rasa bahagianya aku...
Kerana Aku sudah menjadi milikmu yang SAH..
Kau juga adalah milikku...

Sayang...
Malam Pertama Kau melafazkan
"SAYANG...
SESUNGGUHNYA SAYANG SANGAT MENYAYANGI SAYANG
SAYANG, SAYANG TIADA YANG LAIN HANYA SAYANG...
SAYANG MENCINTAI SAYANG SEPENUH JIWA...
TERIMA KASIH SAYANG KERANA MENERIMA SAYANG
SEBAGAI SAHABAT,KEKASIH DAN SUAMI..."
Aku bersyukur padamu Yang Esa..
Mengurniakan kasih yang tidak terhingga...
"TERIMA KASIH SUAMIKU ATAS SEGALANYA.."

Sayang...
Pertama kali...
Kita Akan bertiga...
terasa sangat gembira 
Syukur Pada Allah Atas Rezeki Yang Kau berikan..
9 bulan 9 hari berlalu tiba masa aku melahirkan...

Sayang..
Lahirlah seorang putera yang kita inginkan..
wajahnya seiras denganmu suamiku...
Alhamdulillah....
Kau telah Kurniakan Seorang Pengikat Kasih
Antara kami... Syukur PadaMu Ya Allah..
Kau berkata padaku..
"TERIMA KASIH ISTERIKU
KERANA MELAHIRKAN KASIH KITA...
SAYANG TERLALU SAYANGKANMU 
ISTERIKU..."
Terima kasih suamiku untuk kasih ini...

Sayang..
Semoga kasih kita 
akan tetap kekal
Hingga akhir hayat...
Insyaallah Sayang....
Ini Hasil Cipta tepelihara dari aku yer.. heheheh... 

Assalamualaikum


Kau : Hello sayang...wat aper tue.... Dah makan ker... tak rindu sayang ker..
Aku : hai sayang... tengah fikirkan sayang la... Tup2 sayang call... rindu sayang... sayang dah makan tadi... Sayang dah makan ker???
Kau : dah makan dah... hm... nanti kita jumpa yek.. ok sayang.. daaaaa... miss u
Aku : Miss u to sayang....


Sudah 5 tahun cinta kita berlalu... yang tinggal kini hanya kenangan.. aku tak tahu jika kau melupakan segalanya sdangkan aku sekarang masih mengingatinya..

Kau ingat lagi lagu ini..

DOAKU AGAR KAU KAN SELALU BAHAGIA
AGAR KAU TEMUI INSAN TULUS MENYAYANGIMU
LEPASKAN LAH DIRI KERNA KERELANKU..
BUKAN KERNA DENDAM BUKAN JUA KERNA KAU TERPAKSA.
KUTINGGALKAN MEMORI BERSAMAMU...
KU UNDUR DIRI BERSAMA HARAPAN..

TIDAK KESAMPAIAN... CINTA KITA...
KU BAWA HARAPAN KU PENDAM RAHSIA
KU DI KEJAUHAN.. MENDOAKAN...
AGAR KAU BAHAGIA TIADA LAGI DUKA
AKU RELA MENGUNDUR DIRI..
KU PASTI DI KAU KAN FAHAMI...


Lagu ini la yang berkumandang semasa diri ini telah dapat bertukar ke Johor kampung halaman... Ampun dan maaf kerana telah mengabaikan pujukanmu untuk tidak bertukar ke sana... apa yang dapatku lakukan... keluarga lebih penting... jika ternyata kita telah disatukan tak mungkin aku meninggalkan kau keseorangan... maafkan aku kerana tidak mengendahkan air matamu sewaktu kau mangatakan "SAYANG JGN LA PERGI"..Aku juga menangis.. tapi aper bleh aku lakukan... kerana sayangkanmu aku terpaksa meninggalkanmu... 


Setahun berlalu... Pada awal pemergianku, kita betul2 merindui satu sama lain... kau datang melawatku dan aku juga selalu melawatmu... hm... aku sgt menghargai itu... kau sanggup bersusah untuk ku... begitu juga aku kan...Lama kelamaan kita semakin jauh... kau selalu sahaja ade alasan untuk menghubungiku... kalau dulu setiap hari ader sahaja khabar darimu... dan kini tiada lagi... hubungi aku jauh sekali... Apabila aku menghubungi mu kau selalu mengelak dariku... alasanmu"SIBUK". what wrong with u dear?? Segala yang kau mahu aku lakukan... Tapi mengapa kau berubah sebegitu sekali.. aku kecewa dengan sikapmu... sehinggalah satu hari aku bertanya adakah sayang mempunyai teman lain... dengan selambanya kau hanya menjawab "YA".. sewaktu itu hancurnya hatiku... mengapa tergamak kau membuat aku begitu... Aku di kejauhan tiada sesiapa di hati.. hanya dirimu... Bila aku bertanya mengapa ini yang kau balas?? kau hanya menjawab " SAYANG BOSAN..TIADA TEMAN"... 

Untuk aku mengatakan sayang jangan pergi pun tak berguna sekarang... sewaktu aku pergi bukan kerana orang lain.. tapi kau pergi kerana org ketiga... itu kah cinta yang selalu kau ungkapkan... itu kah sayang yang selalu kau nyatakan... 


Ku redha atas aper yang telah kau lakukan.. mungkin antara kita tiada jodoh... Aku cuma mendoakan agar kau bahagia dengan org yang kau sayang... cuma satu yang ingin ku pesan.. jika kau ingin kembali.. hati ini tidak lagi akan menerimamu kerana luka yang kau berikan tidak akan sembuh... Seperti yang kau katakan padaku sewaktu aku bertanya padamu... adakah kita masih ader harapan... kau hanya menjawab "EVERYTHING IS OVER" semenjak itu kau sudah ku buang....Cuma satu yang ingin ku ucapkan...TERIMA KASIH SAYANG DI ATAS SEGALANYA... TERIMA KASIH JUGA KERANA TELAH MEMBUATKAN AKU TERLUKA... KURELA KAN KAU PERGI... 


Assalamualaikum...





Sentimental Value 3/2/2011

Hai all.. aper khabar... hm.. Dear lak mcm mana... Dah lama sgt tak update blog aku ni...


Hari ni dok umah jer.. kemas umah... malas nak pg mana2... Dalam dok kemas2 tue aku terjumpa la pulak benda yang aku simpan jer... mmg aku hargai.. biasa la barang aper pun org bagi kat kita  jangan la buat tak endah jer.. semua tu kena hargai.. so, dari ctu baru kita pandai nak hargai org.. betol tak.. mungkin kadang2 kita terlepas poandang.. biasa la kadang2 org bagi banyak sgt barang kat kita ni kan.. so, tak tahu mana nak simpan.. aper pun pandai2 lah yer.. aku pon mcm tue gak la..


So, ni la barang2nya... banyak lagi sebenarnya.. anak patung la... mcm2 lagi la..ini je la yang aku sempat tangkap... patung nak kena bawak pg dobi.. dah berhabuk sgt.. so tak post dalam ni.. nanti bila dah siap basuh aku letakkan yer..

Hm... barang2 tue yang masih aku guna jam jer... hp samsung tue boleh guna lagin tapi saja simpankan sebab tak leh nak letak memori kad.. nak simpan aper pon susah.. yang gelang2 tue mmg aku tak pakai sebabnyer aku mmg tak suka nak pakai benda alah tue.. 

So, korang lak mcm mana... Dulu aku simpan sekecil2 barang sampai sebesar2 nyer... yer la barang dah dihadiahkan oleh org yang teristimewa... kena la simpan.. yer tak.. tapi sekarang tak lg sebab tak der dah org istimewa...

ok la.. ni jer la yang aku nak post kan... 

bYE

CINTA

Apa maksud CINTA... cinta adalah kurnian Allah kepada setiap manusia... saper yang tak der rasa tue maksudnya 'Death Fish la'.. hahha itulah perkataan yang selalu kawan ku katakan pada ku...Cinta kepada Allah kepada Rasul kita kepada ibu bapa kita dan juga kepada seseorang yang kita sayang.. tapi ingat cinta kita pada manusia tidak boleh lebih.. cinta yang paling Agung hanya kepada ALLAH... 

Aku juga ader kisah cinta yang ingin dikongsi.. Dulu sewaktu aku di tingkatan 4 aku dah fall in love.. so kami kawan la 6 bulan.. mmg cukup 6 bulan kami putus.. sebab nyer dier anti perempuan sket.. yang lucunya aku yang luah perasaan.. kira berani gak la kan.. nak buat mcm mana dah suka sangat.. tapi bagi aku itu cinta monyet jer.. bukan cinta kat monyet tau.. tapi cinta remaja.. 

Pastu aku pg pulak ke zaman kolej... hm.. ader jugak yang minat kat aku ni.. padahal aku cakap pun tak dengan lelaki.. sebabnyer kau malas nak bercinta.. tapi nak buat macam mana dah dier suka kat aku.. aku terima jer la.. aku belajar 3 bulan dapat lak keje gomen.. so, ku tinggalkan la dier kat kedah.. aku kat KL.. nak jadi cerita sewaktu aku balik bercuti kononnya nak jumpa la dier.. last2 ader lak girl lain dok pegang2 dier.. so, mulai dari hari itu kami pon break up la... sejak tu aku dah menyampah dengan manusia yang bernama lelaki... aku pun balik KL semula... aku anggap itu cinta yang saja di buat2.

So,, bermulalah aku pada zaman kerjaya ku dengan gomen.. hm... Aku Fall In Love.. tapi bukan bohongnyer jatuh cinta.. tapi mmg aku jatuh cinta gila2.... biasalah dari teman jadi la special teman... ini pun dah breakup... nak buat mcm mana tak der jodoh.. tapi he's my first love and last... sebabnya.. dier sgt loving, caring... dan sebagainyer lah.. so, aper pun i cant' forget him.. bagi aku dier yang terbaik dan paling baik... aper pun aku nak ucapkanTERIMA KASIH KEPADA DIER SEBAB JAGA AKU SELAMA INI DAN MEMBERI KASIH SAYANG PADA AKU... THANKS 4 EVERYTHING... AKU SANGAT HARGAI...

Takdir Dan Waktu


Tidak kutahu mengapakah
Sepinya melanda hatiku
Dan bukannya kemahuanku
Datangnya sendiri

Tidak kutahu mengapakah
Pilunya dipinggir hatiku
Dan kucuba untuk mengusir
Tapi tak berdaya

Lalu terbuka gerbang hatiku
Menyambut rindu datang bertemu
Aku gelisah

Kini rinduku menjemput cinta
Yang ditakdirkan denganmu sayang
Bukan pintaku atau mahumu
Semuanya suratanNya

Tapi mengapakah kau sekadar waktu
Cinta yang datang cepat berlalu
Pergimu sayang bersama cinta
Tercalar pedih di dalam dada
Aku tersiksa

Aku terdiam kaku menahan
Bisanya menikam kalbuku
Separuh nyawa ku pandang wajah
Di depan kaca

Tutup kembali gerbang hatiku
Tidak bermaya langkah kakiku
Di saat ini

Tidak kusangka jadi begini
Terpisah jua kita akhirnya
Aku sendiri tidak mengerti
Sungguh pilu di hatiku
Untuk melepaskanmu demi kerana
Ku masih sayang, sayang padamu
Terbangkit resah di dalam kalbu
Terhimpun rindu (sayang)
(Luka cintaku) 

Selanjur Bercinta 


Masih tiada ikatan
Walau telah lama berpasangan
Hanya bahasa meyakinkan
Hubungan kita

Dengan suara yang syahdu
Dapat kau lukis hatiku
Keindahan mimpi-mimpimu

Apakan benar cinta berbunga
Harum di dalam jambangan jiwa
Sehingga ku asyik terlena
Olehnya...

Rindu berlarutan
Mimpi berpanjangan
Namun belum ada kenyataan
Mahligai masih lagi
Terapung di awangan
Dalam madah
Seloka cinta

Berapa lama lagi
Perlu aku nanti
Rindu ini mencecah ke bumi
Segala janji kan menjadi nyata
Dan bertapak mahligai bahagia

Bukan aku memaksa
Tapi selanjur bercinta
Biar sampai berumahtangga...

Biar kita beralas adat
Demi menjaga bangsa berdaulat
Agar kita dapat syafa'at
Di akhirat
p/s: sebenarnyer ni citer jer tau.. bukan betul pon... hehehhe kalau ader yang terasa tue... tak leh nak buat aper lah yer..

Dan satu lagi adalah cinta ibu dan abahku.. yang melahirkan, menjaga, mendidik, merawat dan sebagainya.. sampai mati pun aku takkan lupa.. walau diorg dah tak der.. aku sentiasa merindui diorg.. diorg la kekasih yang paling aku sayang dan cintai... ABAH MAK.. WALAUPUN SUDAH PEGRI MENINGGALKAN KU.. NAMUN AKU TAKKAN LUPA JASA BAIK MAK ABAH.. ABAH DAN MAK ADALAH YANG TERBAIK DARI SEGALANYA.. TIADA PENGGANTI... SEMOGA MAK DAN ABAH BAHAGIA DI ALAM SANA... AL-FATIHAH KU HADIAHKAN UNTUK KALIAN.. YA ALLAH LETAKKAN MEREKA DI TEMPAT ORG2 YANG KAU SAYANGI... 

p/s: yang ni betul2 la.. bukan main2 punya.. 

CINTA ADALAH SESUATU YANG INDAH... DAN TERLALU INDAH JIKA ADER YANG TAHU MENGHARGAI... TAPI YANG PALING AKU TAK SUKA ADALAH PERPISAHAN... IA SGT MENYAKITKAN... :)
ok lah... ini je lah yang aku nak coretkan... semoga korang terhibur lah yer... aku sebenarnyer nak sgt buat novel.. tapi tunggu la dulu... 

ok Assalamualaikum...


Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...