Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Sunday, March 6, 2011

LAngkawi Lagi .... 4-5/3/2011





Alooo semua... hm... hari ni nak citer-citer pasal LANGKAWI... Pasalnya aku baru jer balik dari langkawi... best la sebab banyak tempat gak pi... Aku pegi hari JUMAAT SABTU 4 dan 5/3/2011... heheeh memang best... Tapi aku nasihatkan kawan-kawan kalau nak pegi Langkawi biar hari SABTU AHAD.. sebab hari Jumaat kedai banyak tutup...


Masa ni dalam boat... boat tertutup.. jgn risau yer.. harga tiket lah seperti macam berikut:-


Dewasa : RM 23.00(masa sekarang la.. tak tau kalau bertukar plak)

Kanak-kanak : RM 17.00 ( Bagi umur 4 tahun sampai 12 tahun tak silap aku la...)

Korang bleh naik kat Kuala Kedah atau Kuala Perlis... Tapi aku tak pernah lagi naik kat Kuala Perlis... Korang bleh gak naik flight.. Tapi yang dok Alor Setar tak yah la naik flight... hehehe


Kalau Korang dah sampai bleh la makan dalam tue.. Memang la mahal sket... aku makan Nasi Kandar jer kat ctu... memang sedap la... Harga Boleh la tahan...(Paham-paham la yer... Makan kat Langkawi memang mahal)


Masa Ni Kat KOTA MAHSURI... Kalau korang nak tengok makam mahsuri ader kat cni... Nak Masuk ader bayaran gak.. biasa lah... mana2 pun semua ader bayaran.. 


Dewasa : RM 5.00
Kanak-kanak : Aku korang pasti.. Sowi yer.. sebabnyer kitorng bawak baby umur 1 tahun 6 bulan... 

Ader Muzium.. Tapi NO CAMERA....  ingat tue.. nanti kena marah lak.. yer la barang kat citu tak boleh di sebarkan... Ader jugak diorang mainkan lagu... memang merdu..


Ni la MAKAM MAHSURI... 


Ni la teratak mahsuri... korang tengok gambar buaian tue... tue adalah buaian anak mahsuri...yang bawah tu telaga mahsuri...


SELAMAT DATANG KE CABEL CAR... Ni yang terpanjang dan tinggi.. tak macam genting highland... Ok la... Tak sejuk sgt macam genting.. tapi ader angin.. 

Ni pon kena bayar... harga seperti berikut :- (macam dah jadi promoter lak)

Dewasa : RM 30.00 (Orang malaysia ader diskaun)



Ni Last masa nak balik... DATARAN LANG... Ni tak kena duit.. heheh.. tapi kalau korang nak pegi biar la awal2 sket.. kalau tak panas sangat.. nak take pic pun tak cantik.. ok..





Ni yang terakhir... budak comel...Dah nak balik... kat sana korang boleh sewa keta.. tak mahal pun... satu lagi korang boleh sewa hotel dekat ngan kuah contohnya:-


Sinaran Motel
Bayveiw Hotel
Istana Kondo

ader lagi la yang murah2... pandai2 la korang cari yer... dalam internet banyak.. korang nak duduk kat PANTAI CHENANG pon ok gak... lagi cantik tempat dier... tapi u all still kena sewa kenderaan ok...

Ok.. ni jer informasi dari ku.. heheh... 

ok time to sleep... esok kije... Daaannnn

Assalamualaikum.... muahhhhhhhhhhhhh

Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...