Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Saturday, December 31, 2011

Selamat Pagi Tahun Baru 1/1/2012

Assalamualaikum.... Selamat Pagi semua Kawan-kawan... Selamat Pagi tahun baru... Kita dah berada dalam tahun 2012.. Terasa seperti masih dalam tahun 2011.. Hm... Apa azam tahun baru ni yer kawan2 semua... Bagi aku kenangan semalam belum dapat aku hapuskan... Walau pun sedikit demi sedikit aku mula melupakan dia tetapi tidak menjejaskan apa2 perasaan dalam diri aku.. Tahun ini aku perlu berjanji pada diri sendiri... I will try to forget him... Forget my sweet memories.... Segalanya telah berakhir...biarlah kenangan itu tertutup dan takkan terbuka lagi.. kepada sesiapa yang dah terlencong berfikir mengenai aku henti2kanlah yer kerana hubungan aku dengan dier telah terputus since 1/1/2008 lagi.. Terima kasih juga kepada dia kerana tidak lagi menganggu kehidupan aku sekarang.. ini memudahkan segalanya.. Alhamdulillah yang Allah kau telah memberikan kekuatan pada hambamu ini...
Image Detail
Oooopppppsssss... Itu bukan azam aku yang utama ok.. Tahun depan punya azam telah berakhir dengan satu benda yang best... Janji mereka tahun ni dan aku dapat juga tahun ni.. Alhamdulillah... Cuma yang belom selesai untuk melengkapkan dalamnya.. heheh.. tertanya2 rasanya kawan2 aku ni yer... heheheh.. Bagi aku walau ia kecil saja tapi itulah satu-satunya harapan aku dan harta yang aku ada... Kalau ada rezeki bertambah lagi kot... KORANG TEKA LA SENDIRI... KALAU BLEH TEKA AKU BAGI HADIAH.. TAPI HADIAH RAHSIA LA YER... CEPAT TEKA OK.. sape yang teka cepat dan tepat akan dapat hadiah istimewa...(peringatan yer.. peraduan ni keluarga tak bleh masuk yer sebab diorang dah tahu.. hahah sori untuk sebarang kesulitan..(^_^) 

Azam... yang lain biar lah aku simpankan yer.. hehehe... Doa aku semoga azam aku pada tahun ni tercapai dengan izin Allah dan dengan azam kuat dari aku... Kita hanya merancang tapi segalanya Allah yang menentukan.. Sebagai hambaNya kita hanya berDOA... USAHA... TAWAKAL....

Kepada Mak Abah... Anakmu ini terlalu merinduimu... Jika saat ini mak abah masih ada semestinya mak abah gembira melihat anak2 telah berjaya... Abang telah berkahwin dengan kakak ipar yang sangat baik dan sangat penyabar orangnya serta mempunyai seorang cahaya mata perempuan yang sangat cantik... Kata tok macam muka mak masa kecik2.. heheh..Kakak pulak dah berkahwin juga dengan seorang abg ipar yang sangat baik dan mempunyai seorang cahaya mata yang sangat comel dan tahun 2012 bertambah satu lagi... Hani pulak belum berkahwin dan telah bekerja sekarang... Sudah 8 tahun hani bekerja.. Alhamdulillah inilah rezeki hani sekarang... Aishah pulak berjaya sambung belajar di POLISAS... Tercapai impian dier... Khairudin pulak dah besar... Sekarang dah Tingkatan 5 dan akan menempuhi SPM.. Semoga dia juga berjaya..Amin... Dan semoga kasih kami berpanjangan... 


LASTLY aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru Pada kawan2 di INTAN Bukit Kiara, JPJ Alor Setar, Trafik Kuala Muda... Tak lupa juga pada Kawan baik aku.. SabrinaIjan, Wan, Aziah, Asmanidawati, Muni, Siti Aminah, Afazlina Syazila dan semua yang mengenali aku... takkan nak sebut semua kan.. hehehe...Semoga selamanya kita bersahabat... Insyaallah.. Amin... 

  

Saturday, December 24, 2011

Lagu Geisha Cinta dan Benci

gambar album cinta dan benci geisha band LIRIK LAGU CINTA DAN BENCI GEISHA|VIDEO|MP3



Bagaimana cara membuatmu bahagia
Nyaris ku menyerah jalani semua
Tlah berbagai kata ku ungkap percuma
Agar kau percaya cintaku berharga

Tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
Namun kau begitu saja, tak pernah merindu

reff:
Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
Membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
Sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa


Apa kau mengerti ku sedih sendiri
Tanpa ada kamu ku merasa sepi

Tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
Setengah hati mencinta, ku sakit karenamu

repeat reff
Woo ooo ku sakit karenamu
Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
Membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
Sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci

Sungguh aku tak bisa membenci dirimu
Sesungguhnya aku tak mampu
Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci ooo
Cinta dan benci ooo yang ku rasa
http://www.emocutez.com



Monday, December 12, 2011

Daulat Tuanku....

Hari ni 13/12/2011 (Selasa) Sultan Kedah ditabalkan menjadi Agong... Ni kali kedua Tuanku ditabalkan menjadi Duli Yang Di Pertua Agong... Tuanku Sultan Abdul Halim Mua'dzam Shah juga sebagai seorang Raja berjiwa rakyat, Tuanku Sultan cukup disayangi oleh segenap lapisan masyarakat Negeri Kedah. Tuanku Sultan Kedah juga pernah ditabalkan sebagai Yang Dipertua Agong Yang Ke-5 pada 21 September 1970 sehingga 20 September 1975.


Aku sebagai rakyat Negeri Kedah sangat berasa bangga atas pertabalan Tuanku Menjadi Duli Yang Dipertuan Agong Untuk kali Ke-2..

Allah Selamat Sultan Mahkota
Berpanjangan Usia Di atas Takhta
Memeliahara Ugama Nabi Kita
Negeri Kedah Serata-rata....

Daulat Tuanku..

Daulat Tuanku..


Friday, December 9, 2011

Buy New cute camera

Salam semua... Baru2 ni aku ader tengok laman web Mudah.com.my... Aku ni penggemar gajet... Then niat aku nak beli Camera DSLR... (Betul tak ni... ) Tetiba pulak naik satu pic camera yang cute sangat... Mulanya aku ni suka jugak camera POLAROID... Tapi blom mampu lagi... then aku beli jer la camera ni


Comel tak..http://www.emocutez.com Namanya LOMO... camera ni dijual dengan harga RM15 sahaja.. tak termasuk Film dan Waterproof Casing... Kalau nak set harga RM45 hengget...Dari beli camera budak2 yang mahal dan tak bleh guna baik aku beli yang ni.. diorang jual murah semperna krismas... aku bukan join perayaan diorang yer tapi ambik kesempatan sebab murah.. heheh.. kalau korang rasa nak jugak bukan laman web mudah.com yer... 

ok lah.. daaaaa.................http://www.emocutez.com


P/s : Camera ni tak guna battery... heheheh...

DIRIKU TERBELENGGU



Tak Faham Sikapmu...
Kau bercinta seumpama menukar baju
Kau turutkan hati...
Kata Nasihat tak kau peduli

Kau tahu hatiku
Kerana Kasihku bersabar selalu...
Biarpun terluka
Terus bertahan selagi terdaya..

Mengapa engkau ku sayangi..
Mengapa kau ku nanti..
Mengapa ku rela disakiti
Diriku ini terbelenggu di dalam kepuraanmu

Telah terlalu lama ku himpun doa-doa
Semoga Tuhan memberikan hidayahnya
Tapi kau tetap tak berubah tertutup hati
TAK SATU PENGORBANANKU DIHARGAI..

Lagu ini aku tujukan pada manusia2 yang tak pernah menghargai orang lain...http://www.emocutez.com 


Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...