Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Monday, August 29, 2011

Wah... Bestnyer... Hari Bertuah.. hehehhe 30/08/2011

Assalamualaikum...

Mesti korang tertanya2 kenapa tajuk entry berbeza dari selalu kan.. heheh.. Aku citer kan yer.. Sebenarnya hari ni HARI BERTUAH aku.. Sebabnya Hari ni Hari Lahir aku dan juga Hari Raya Pertama... Heeee... Hari ni adalah ulangtahun Kelahiran aku yang ke ???? Mana bleh habaq.. sebab aku dah tuaaa... waaaaa... (terimalah kenyataan itu wahai Nurhani)http://www.emocutez.com



Walau aper pun feel still young.. hahah.. Ini lah kali pertama hari lair aku jatuh pada hari pertama raya.. 30/8/2011 menjadi satu tarikh keramat dan kenangan buat aku.. Semoga ader lagi kan kenangan ini... hehehe.. Aku nak ucapkan Selamat Hari Lahir Untuk diri aku sendiri... Semoga sentiasa muda.. hehehe


Di kesempatan ini.. Aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI KEPADA SEMUA KAWAN BLOGGER KEPADA FOLLOWER, KAWAN2 TEMPAT KEJE INTAN BUKIT KIARA, JPJ ALOR SETAR, TRAFIK KUALA MUDA DAN TERISTIMEWA KEPADA KELUARGA TERSAYANG ABANG,KAKAK,ABANG IPAR, AKAK IPAR ADIK2.. DAN YANG TERCINTA MY DEAR... SEMOGA RAYA TAHUN NI LEBIH BERMAKNA UNTUK KITA SEMUA.... 
 
TAK LUPA JUGA KEPADA MAK ABAH... SELAMAT HARI RAYA.. WALAUPUN MAK ABAH TELAH TIADA NAMUN DI DALAM HATI SENTIASA TERPAHAT NAMA MAK ABAH...TAK PERNAH SEKALI DIRIKU MELUPAKAN.. MISS BOTH OF U SO MUCH...http://www.emocutez.com 

MAAF ZAHIR DAN BATIN...

P/s: Jemput Ke Rumah Terbuka Pada Hari Raya Pertama.... Datang lah yer... Kedatangan kekawan semua sentiasa ku nantikan...http://www.emocutez.com 
Assalamualaikum.... 

Monday, August 22, 2011

Kad Raya...

Hm... Citer pasal kad raya ni korang ader tak hantar kad raya lagi.. Korang tahu tak hantar kad raya ni adalah sesuatu yang paling aku suka... Tapi aku heran kenapa semakin tenggelam yer.. kalau tengok kat kedai sekarang kad raya mmg dah tak famous... Dan tak habis pun..http://www.emocutez.com


Hantar kad raya ni adalah lebih bermakna dari hantar SMS atau e-Card.. Contoh jika SMS esok2 mesti delete lain la kalau BF yang hantarkan.. Kadang setengah orang ..Setahun atau dua tahun SMS dari orang tersayang still simpan.. (Macam la aku tak buat macam tue.. hikhikhik) tapi akan still padam kan... Bagi aku baik tulis dengan hasil tulisan sendiri adalah lebih di hargai... Aku juga masih menulis surat dan menghantar kad... Atau pun hasil kreativiti sendiri.. Bukan aper aku rasa lebih best jika meluahkan melalui surat.. lebih panjang nak tuliskan... Macam e-card yang dihantar ke email dalam berapa bulan hilang dah tak leh nak buka.. tue yang tak best...http://www.emocutez.com


Aku baru jer siapkan 5 kad raya untuk yang tersayang... Orang dah hantar berkurun aku baru nak hantar.. yerlah kan tak der masa tapi aku still lakukan..http://www.emocutez.com




Korang lak macam mana.. citer la sket... 


Ok lah.. dah nak tido.. Salam... 


Sunday, August 21, 2011

Hobi Baru...

Hm... Sekarang ni aku ader hobi baru.. ntah kenapa tetiba membela pulak.. hahha.. selama ni aku tak penah suka.. bila nampak jer kali pertama terus suka... sgt sihat dalam jagaan ku... Korang nak tau aper... Jap yer nak upload... Tunggguuuuuuuuuuuu.......http://www.emocutez.com


Ini lah dier.. cantik tak bunga rose aku.. ader warna oren sama.. hehehhe... Hm... Aku jaga dengan rapi tau... tapi tak tahu lah lama2 macam mana... 

Semoga kau terus mekar dan harum seperti cintaku padanya...http://www.emocutez.com 


Menu berbuka Puasa 21/8/2011

Assalamualaikum....

Entry hari ni menu Makan berbuka puasa pada hari ni... hahahh.. hanya berbuka di rumah hari ni.. lagi pun semua benda nak masak ader.. wat per nak membazir kan.. 


Hari ni aku masak udang masak kunyit dan masukan black paper... Minuman pulak teh O ice... mmg sedap... Udang pulak besar dan fresh dari pasar.. Manis jer..


Menu seterusnya.. Ikan kembung masak lemak.. kalau orang kedah panggil ikan temenung.. kalau makan ja mesti termenung... hahahhahahahaha... ikan kembung goreng yang fresh dari pasat jugak... besar dan manis isinya... lastly kobis bulat goreng dengan telur... waaaaaa sedapnya... Kalau nak makan meh ler.. tapi dah habis.. hahahha... 

Korang pulak aper menu berbuka hari ni... Bgtau yer... 

Daaaaa,.....

Friday, August 19, 2011

Berbuka Bersama My best Friend Di Alor Setar 19/8/2011

Assalamualaikum...

Haaaaa... entry hari ni berbuka puasa jugak... aku ni mmg bz jer 2 minggu ni.. berbuka dekat luar sahaja... hahahah... Kali ni berbuka di Alor Setar... 


Ha... berbuka di Nasi Ayam Penyet Wong Solo... Mmg sedap.. Ala2 Indonesia.. Tokey dier pun indon... heheh...Hensem jugak... (statement yang gedikssss)...http://www.emocutez.com 

Juadah yang sgt sedap... Nasi dier ni ader 3 pilihan.. Sebab kedai dier baru sgt buka so, tak banyak menu..

Nasi ayam penyet harga RM 5.50

Nasi Ayam Penyet Kampung RM 10.00

Ada lagi menu lain yang aku ingat Nasi penyet Lele(Keli) satu lagi ikan talapia...  heheh.. Harga aku tak pasti.. Minuman pulak tak banyak choice.

 Ni  la Nasi Ayam Penyet.. Korang tengok macam biasa kan.. Tapi menu mmg unik... Rasa yang korang mmg  tak boleh lupa.. aku mungkin akan makan lagi... hehhe bawa kakak, abg ipar then Famili abg kandung sama...


Ni pulak menu sampingan... Ader Gado2.. Tempe dengan Tauhu Goreng.. Rasa yang sgt menyelerakan.. yang best air tu.. Namanya Air ais buah ( tembikai, nenas, sengkuang dan honey dew)  


Ini lah wanita2 jelita yang bersama berbuka puasa... hehehehttp://www.emocutez.com  adik aku yang bongsu tak join sebabnya dia malu dier jer lelaki... hehehe


Hanya Kami berlima sebab ader yang tak jadi... So, kepada my friend tq sudi ajak berbuka puasa bersama.. even kita dah tak satu jabatan aku tidak pernah dilupakan... Love u all... Muahhh


Berbuka Puasa Bersama Member Sekolah Agama Saaddatuddaroin

Gembira rasanya dapat berjumpa dengan kawan2 yang dah lama.... Rasa kembali nostalgia lama.. Acewah... heheheh..  So, pilih punya la pilih.. last2 makan la dekat MC Dota... Mesti ader yang tak tahu restaurant ni kan... hahah.. yang aku tau hanya ader di Kedah jer.. So, saper2 nak makan meh cni aku tolong bawakkan..

Janji sepatutnya awal.. yang dari jauh sampai dulu.. sian kan.. heheh..




Berbuka puasa di Mc Dota... Yang Pic atas tue.. yang pakai tudung peach tue Wizni sekarang dah jadi doc...Bestkan tengok kawan2 berjaya.. yang tengah kecil molek tue Murihah dan nama manjanya Kak Cik.. yang hujung tue Yusmah.. hehhe.. Ader lagi kawan2 ni.. tapi ader yang tak jadi datang.. ini jer lah yang tinggal..  



Berborak sambil menunggu masa berbuka.. Apa yang borakkan tue... Serius jer.. hehehe


Juadah berbuka... Sedapppppppppppp....


Time pulang... thanks kawan2 sudi buat reunion kecilan.. hehehhe.. best sgt dapat jumpa korang... Semoga kita berjumpa lagi yer...

Thanks 4 wizni sudi datang dari jauh dan belanja yer... thanks so much.. nanti belanja lagi tau...

Salam...


Berbuka Puasa Bersama KVC(Kedah Viva Crew) 13/8/2011

Dah lama masuk KVC jadi ahli ni la first time aku join aktiviti... Sibuk aku mengalahkan kerja besar... hahahah.. Hari ni aku join diorang berbuka puasa.. Ramai jugak dan happening sgt.. hahha..



Berbuka Puasa Di Pendang... Di Rumah Presiden KVC.. hehehhe.. Ni la kali pertama aku join aktiviti selama masuk kelab ni... 


Hm... Ader pulak majlis sambut birthday geng bulan 8.. hehehe.. thanks KVC smbut birthday kitorang... 


Mari mari potong kek sama2... 


Along kutip duit bulanan.. mari2 sama2 bayar yer.. heheh.. Ni cik hanim bendahari KVC


Ni lak sesi melekat no siri KVC pada keta... My car yang comel tue no siri 17.. So kepada member2 KVC kalau nampak keta i tegur2 yer...


Ok lah sume.. Dah nak balik yer... Daaaa.. semoga bertemu lagi yer... 


Saturday, August 13, 2011

Berbuka Bersama My Cousin and My Adik2 Di Noodle Station Alor Setar

Assalamualaikum.... 

Hari ni hari ke 13 dah kita berpuasa.. Cepat sungguh masa berlalu... Ini semalam punya cita.. Aku ke Alor Setar Berbuka dengan sepupu dan adik aku...Berbuka kat Noodle Station Alor Setar.. Mmg Restaurant Feveret aku... heheheh... 

 Kami Berempat Di Noodle Station Untuk Berbuka Puasa Bersama tanpa Niece kesayangan, kakak dan abang ipar ku.. Mereka sudah balik KL la... Windu la at my niece... heheh


Ni juadah aku punya.. heheh sedap oooo... yang atas tue Makanan kegemaran aku... Bawah tue Chicken Wantan.. Mmg sedap.. Makanan kat Noodle Station ni harga tak la mahal sangat... Harga Dari RM 7.00 ke atas.. 


Ni lah meal adik2 ku dengan cousin ku.. Yang atas tue Tom Yam Fried Rice.. Sedapppp... Pedasss... Yang bawak tue Chicken Curry Noodle... Kuah dier tak pekat sangat tak cair sgt.. rasa Wallap... Best.. Ader pulak Chicken Wantan... Yang Istimewanya air tue... Namanya ICE AGE... Macam cite kartun lak kan.. Sedappppppppppppppppppppp sgt... Kalau nak u all makan kat restaurant ni ok... 

Kepada My sis jangan dengki yer.. hehehhe.. nanti balik kita makan sama2...

Ok la.. aku nak kena siap.. hari ni ada Berbuka Puasa Dengan Ahli2 KVC dekat pendang... 

Ok Assalamualaikum dan selamat berbuka puasa nanti yer... 




Monday, August 1, 2011

Hari Pertama Berpuasa 1/8/2011

Assalamualaikum... 

Hari ni hari pertama kita umat islam berpuasa... So, ape korang bersahur tadi.. ader yang makan nasi, makan roti ader jugak yang tak bangun dan tak bersahur.. tahu kenapa??? sebab tak sedar dari tido... Hm... bulan puasa ni banyakkan minum air kosong tau.. so, bila kita berpuasa tak la kita dahaga sangat.. 

Hm... sekarang dah nak berbuka puasa ni... Ape menu korang hari ni... Masak sendiri ker atau beli jer... bagi aku di rumah ni masak jer la.. aku dah tekad tak nak beli lauk kat luar.. kuih2 tue aku beli la jugak.. tapi tengok juadah kat luar pon hebat2... hahah tergugat aku rasa.. 


Ni la juadah keluarga aku hari ni... hehehhe... Aper pulak juadah korang..

Ok... Selamat Berbuka Puasa... Assalamualaikum

Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...