Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Sunday, July 10, 2011

Jalan-Jalan Alor Setar 09/07/2011

Dalam sibuk2 orang nak ke Perhimpunan Haram 'BERSIH'... Aku tak der masa nak ikut.. sebabnya membodohkan diri sendiri dan jadi lembu untuk orang atasan yang sebenarnya sedang mempergunakan rakyat... Buka lah mata wahai rakyat Malaysia.. Kita sekarang sedang dipergunakan... Kononnya nak gulingkan Kerajaan.. Kerja dengan kerajaan... Kerajaan bagi duit ambik jugak.. Benda yang nak dipertahankan sebenarnya untuk apa.. Kononnya Nak hapuskan rasuah... Dalam orang yang pergi perhimpunan tue tak ambik RASUAH ker... Sebelum menunding jari lihatlah diri sendiri.. Malaysia adalah negara yang boleh dikatakan senang... Aman dan makmur.. Tapi mengapa rakyat sendiri nak kucar kacirkan segalanya.. Sia2 Malaysia diberi KEMERDEKAAN jika kita tidak menghargai...

Dari kerana Perhimpunan yang ntah apa2 tue peniaga-peniaga rugi banyak... tambah pulak Ekonomi NEGERA juga merosot... Agaknya kita mau kot jadi negara,rakyat yang susah.. sebenarnya kita tak pernah susah tapi buat-buat susah.. Contohnya gaji: sebenarnya kerajaan dah bagi cukup.. tapi aper kita buat...MEMBAZIR... Kononya pelajar kalau nak sambung belajar jangan ambik PTPTN... hahaha... aku mmg nak gelak... Nak ambik duit mana kalau tak ada PTPTN tue.. Untuk bayar balik duit tue kerajaan dah bagi kemudahan untuk kita bayar RM50 sebulan... itu pun kita tak bersyukur lagi... Cuba la tanya anak2 aper yang diorng buat dengan duit tue.. PG kawin,beli HP yang mahal2... Belanja Boyfriend/Girlfriend... Duit itu sebenarnya untuk pelajaran dah dihabiskan untuk benda lain... Fikir2kanlah yer.. Aku dah melalut banyak sangat sebab geram orang melayu sanggup nak ikut orang luar http://www.emocutez.com tue la Tun Dr Mahathir kata MELAYU MUDAH LUPA.. INI LAH DIA.. DAH NAMPAKKAN..

Ok lah.. berbalik aku pg Alor setar Semalam... aku pg ngan adik2 aku...Biasa la.. Kakak and anak buah tak der.. Bosan pulak rasanya... Mula Pg main bowling... 



Ini dia adik aku pada mulanya tak nak main bowling... hahahha... Last2 dia kata kat aku 'KAK HANI NAK MAIN JUGAK... PI BAYAQ SAT' wat ever lah... 



Ha!!! ni lak adik aku yang no.4.. sebelah tue bf dier... amacam hensem tak.. Secocok sekali.. Mukanya agak sama... 



Oh!!!! yang comel ni korang kenal tak.. Ni lah aku... hahhaa.. masuk bakul angkat sendiri... tak per lah.. saper nak puji lagi kan... diri sendiri lah puji... heheh.. 

Lepas dari main bowling we all pergi pulak ker CT PLAZA.. Konon nak tengok wayang citer TRANSFORMER... tak jadi.. sebab mula lewat sgt... Dah la citer dier lama... Aku pulak nanti nak drive malam.. My eyes mmg teruk dengan cahaya kereta dan kegelapan... So, tak jadi la nak nonton.. We all pg makan jer kat Mc D.. Sedapnyer makan GCB... kalau boleh 5 biji pun aku boleh makan.. Sebab burgernya simple.. Daging yang sedap...

Pas makan aku teman kawan aku pegi beli suar track.. Korang mesti pelik mai mana pulak la kawan aku ni... Sebenaynya mmg mulanya dier tak der.. tapi aku kol dier... Aku post dalam FB.. tak tau lak Kawan aku ni tanya nak pg mana.. So, aku pun kol dier la ajak dier sama... Pas beli barang semua aku pon berangkat balik Sungai Petani... Roadblock Pun dah tak der.. Alhamdulillah.. Senang perjalanan aku... heheh..

Sampai kat Sungai petani bukannya balik umah lagi.. Singgah pulak kat CS(Central Square) Nak beli seluar track jugak.. sebenarnya 15 dan 16/7/2011.. aku ada camping kat SIK.. Puspanita dengan JPJ combine... bestnyer... nasibla kawan2 tak lupa aku... Kalau tidak gigit telinga jer la aku.. Eh!!! mcm mana nak gigit telinga.. hahhahaha


Ok lah... Ni jer la.. Chow...


Salam.....(O___O)


No comments:

Post a Comment

Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...