Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Wednesday, July 27, 2011

Ramadhan Menjelma Lagi

Pejam celik.. pejam celik... Kita dah nak masuk bulan ramadhan kan... Cepatnya masa berlalu.. Tak terasa langsung... So, yang belom membayar puasa yang tinggal pada tahun lepas cepat2 tau... (Acewahhhh.. mentang2 aku dah habis bayar.. hehehe)

Sebenarnya tak sabar tunggu nak puasa kan.. Yer lah... kita bleh tingkatkan amal ibadat kita... Tapi bukan setakat bulan puasa jer... tapi pada hari2 yang lain pun kita kena lakukan... Aku pun nak ingatkan diri aku sendiri... Berubah dan berubah pada yang lebih baik.. Insyaallah..

Ok lah... Tak nak la dok merepek panjang2.. Semoga kehadiran Ramadhan yang penuh keindahan ini akan meningkatkan tahap keimanan kita dan ketaqwaan kita PadaNya... SALAM RAMADHAN KEPADA SEMUA...


Friday, July 22, 2011

Beraktiviti di Lake Resort Beris Sik... 15-16/7/2011

Hm... Baru2 ni aku pergi camping dengan Member-member JPJ... Bestnyer... Anjuran Puspanita dan Kelab Sukan JPJ... AKu pun tak sangka yang aku juga di ajak join camp ni... mmg best... berkampung di Lake Resort Beris Sik Kedah... Satu pengalaman yang tak akan aku lupakan... Kenangan indah... Dulu pernah jugak aku sertai aktiviti mcm ni.. Tapi dah lama sgt...

Terasa sangat bahagia bila bersama dengan kawan2 lama... Rasa macam aku masih di Jabatan lama ja.. Rasa nak tukar ni dah tergedik2 sgt...Insyaallah kalau boleh aku nak perkhidmat semula dengan JPJ..Alamak nak citer pasal camp pi citer pasal nak tukar lak dah... Salah topik.. hikhikhik


Ni la tempat nya... D'Puncak Lake Resort Beris Sik.. Memang tempatnya cantik dan tenang ja.. Sape2 yang rasa otaknya berserabut datang la kat Beris ni yer.. Tak buat aktiviti pun tak per just meluahkan perasaan pada tempat2 mcm ni...






Time ni baru sampai... Tak der la jauh pon... Biasa jer.. Lebih kurang 45 minit sampai la... Mulanya ingat nak drive sendiri tapi dah tak tahu tempat aku naik bus dengan member2 yang lain jer..Sesampainya kat sana we all di beri taklimat sket.. yer la kan tempat orang... dah tue jgn nak syok lebih lak kan.. tempat2 mcm tu kita tak tahu takut ader benda2 yang tuttttttttt... hihihi (paham2 la yer)... Untuk pengetahuan korang Lake ni sebenarnya buatan manusia.. Dalam tasik tue pulak ader Sungai.. So, bila masuk jer kat dalam air kita akan rasa panas dan sejuk... Tapi tue la kan kuasa Allah Lake ni mmg besar giler.. Korang tak kan sangka ia buatan manusia.. Air ni jugak dibekalkan untuk Penang..





So, aktiviti bermula pada jam 3.30petang... Mula diorang buat aktiviti masuk dalam air... Water Confident.. Kena buat benda ni sebab mungkin ader yang takut air.. So, kedalaman air ni 10 meter.. Mmg dalam sangat.. Tak der la merisaukan aku sebabnya ada Jaket Keselamatan..



Selepas dari itu dalam kul 5 dah habis.. kitorang sempat berkayak sementara menunggu BBQ pada malamnya.. BBQ di sediakan oleh member baik aku Alessandra Martines Fantaghiro...Memang sedap.. Ader ayam, ikan dan juga sosej.. Nasi disediakan oleh pihak Resort.. Sambil2 makan bleh la berkaraoke sekali.. Mmg tak sempurna majlis kalau tak der karaoke kan.. biasalah semua pakat nak tunjuk bakat terpemdam... Tak kisah la sedap ker tak melalak jugak... hahahah.. Best sgt la... Aku pun tak tahu jam berapa diorang tido sebabnya kul 11 malam aku dah masuk bilik dan tidor kerana terlalu letih...



Esok paginya aku bangun seawal 6.30 pagi... Mandi then keluar untuk join dengan kawan2 yang lain.. Aktiviti mula kul 7.30 pg... tapi biasa la masing2 nak siap la aper la lambat jugak la... tapi tak kisah lah.. Masing2 letih... Aktiviti bermula dengan membuat rakit.. Sebabnya nak kena berakit dari tempat kitaorang duduk ker pulau seberang.. aku pun dah lupa nama pulau tue.. Masing2 berkerjasama membuat rakit dan dayung.. hahah.. Pengalaman yang pertama aku berakit.. takut jugak sebenarnya tapi buat2 cool jer la.. Berakit ntah berapa lama dah sampai pulau seberang... kat sana ader lah buah2 rambutan,langsat dan durian.. itu je la yang aku nampak.. mmg boleh makan sebabnya tanah kerajaan.. So, HALAL.. After that untuk mandi sungai ader star cruise ambik kat pulau tadi.. ader yang nak kayak pun boleh tak der masalah.. jauh la jugak nak berkayak... aku naik star cruise jer sebabnya dah tak larat..





Woohoooo.. best giler air sungai.. sejukkkkk.. Debushhhhhhhhhhhhhhhhh aku tak terjun la... hahah malu la orang lelaki ramai... berenang2 jer.. Semua orang mmg hepi sgt.. So, after that kitorang balik ker star cruise untuk makan tengahari.. best sebabnya mcm makan atas star cruise yang real jer.. heheh.. Makan mmg sedap.. rasa nak tambah.. tapi pelik lak aku jadi malu.. hahahha...
 So, tiba masa nak balik... AKu dan kawan aku berkayak balik ker resort.. Jauhnyer la... Tapi bersabar jer untuk sampai ke destinasi... Iyah..iyah...iyah... Waaaaaa dah sampai...


Hm... dah tiba masa untuk pulang.. Sayang lak nak pabik... sebabnya tempat ni jauh dari kebisingan keta and sewaktu dengannya.. yang denganr pun hanya suara angin, binatang.. dan suara kegembiraan hati.. heheh...

Semoga kita bertemu lagi yer Beris.. Dan semoga bertemu lagi kawan2... Nanti jgn lupa ajak lagi tau... thanks 4 everything...

Diorang ni la yang rajin ambik pic masa kat sana... Yang wanita jelita tue my best friend... Dier la yang sediakan bahan untuk BBQ... Orang kuat ni.. Nanti ader lagi aktiviti macam ni mmg boleh la ambik dier lg kan.. Yang Jejaka Tampan tu Pak uda..(panggilan Manja) mmg pakar dalam fotografi ni.. heheh... thanks to both of you sebab sudi share pic ni yer.. 


Ok... chow... salam (O_<)

Tuesday, July 19, 2011

Dua Kesedihan 18/7/2011

Tak pernah aku sangka yang kesedihan akan melanda diri aku pada satu masa... hahah.. masih gelak lagi aku sedangkan hati terluka... Be cool hani... Redha setiap apa yang terjadi...

Kesedihan masa lalu ku menjelma ketika aku sedang melupakan.. bukan aku yang mengingatkan tapi somebody yang memberitahu dan segalanya kembali dalam ingatan... Rupanya selama 3 tahun menjalin cinta kita hanya berkawan.. sedangkan cinta yang selalu kau sebut2kan pada aku semuanya palsu belaka... satu hari somebody bertanya masa lalu ku... Apa status hubungan kita sebenarnya... Senang kau menjawab tiada apa-apa.. hanya kawan... nothing else... Sungguh tidak aku sangka... Kenapa itu jawapan yang kau berikan... Ternyata aku dah tahu apa sebenarnya kau... Dan siapa aku di hatimu... Sungguh bodoh kenapa aku tidak pernah melihat dengan mata hati ku.. Terima kasih aku ucapkan kerana jawapan mu yang begitu mengharukan aku...dan terima kasih juga pada somebody yang menceritakan pada aku... Mmg aku terluka sangat...


Dan kesedihan masa kini... Ku anggap itu adalah satu dugaan yang Allah berikan.. Aku redha jika itu KehendakNya... Apa pun aku mendoakan kebahagiaan mu... Amin....



Wednesday, July 13, 2011

Percaya Padaku



aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu


berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku



tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu



berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku



P/S: i love this song very much... Mengingatkan aku pada kisah lama...

Sunday, July 10, 2011

Jalan-Jalan Alor Setar 09/07/2011

Dalam sibuk2 orang nak ke Perhimpunan Haram 'BERSIH'... Aku tak der masa nak ikut.. sebabnya membodohkan diri sendiri dan jadi lembu untuk orang atasan yang sebenarnya sedang mempergunakan rakyat... Buka lah mata wahai rakyat Malaysia.. Kita sekarang sedang dipergunakan... Kononnya nak gulingkan Kerajaan.. Kerja dengan kerajaan... Kerajaan bagi duit ambik jugak.. Benda yang nak dipertahankan sebenarnya untuk apa.. Kononnya Nak hapuskan rasuah... Dalam orang yang pergi perhimpunan tue tak ambik RASUAH ker... Sebelum menunding jari lihatlah diri sendiri.. Malaysia adalah negara yang boleh dikatakan senang... Aman dan makmur.. Tapi mengapa rakyat sendiri nak kucar kacirkan segalanya.. Sia2 Malaysia diberi KEMERDEKAAN jika kita tidak menghargai...

Dari kerana Perhimpunan yang ntah apa2 tue peniaga-peniaga rugi banyak... tambah pulak Ekonomi NEGERA juga merosot... Agaknya kita mau kot jadi negara,rakyat yang susah.. sebenarnya kita tak pernah susah tapi buat-buat susah.. Contohnya gaji: sebenarnya kerajaan dah bagi cukup.. tapi aper kita buat...MEMBAZIR... Kononya pelajar kalau nak sambung belajar jangan ambik PTPTN... hahaha... aku mmg nak gelak... Nak ambik duit mana kalau tak ada PTPTN tue.. Untuk bayar balik duit tue kerajaan dah bagi kemudahan untuk kita bayar RM50 sebulan... itu pun kita tak bersyukur lagi... Cuba la tanya anak2 aper yang diorng buat dengan duit tue.. PG kawin,beli HP yang mahal2... Belanja Boyfriend/Girlfriend... Duit itu sebenarnya untuk pelajaran dah dihabiskan untuk benda lain... Fikir2kanlah yer.. Aku dah melalut banyak sangat sebab geram orang melayu sanggup nak ikut orang luar http://www.emocutez.com tue la Tun Dr Mahathir kata MELAYU MUDAH LUPA.. INI LAH DIA.. DAH NAMPAKKAN..

Ok lah.. berbalik aku pg Alor setar Semalam... aku pg ngan adik2 aku...Biasa la.. Kakak and anak buah tak der.. Bosan pulak rasanya... Mula Pg main bowling... 



Ini dia adik aku pada mulanya tak nak main bowling... hahahha... Last2 dia kata kat aku 'KAK HANI NAK MAIN JUGAK... PI BAYAQ SAT' wat ever lah... 



Ha!!! ni lak adik aku yang no.4.. sebelah tue bf dier... amacam hensem tak.. Secocok sekali.. Mukanya agak sama... 



Oh!!!! yang comel ni korang kenal tak.. Ni lah aku... hahhaa.. masuk bakul angkat sendiri... tak per lah.. saper nak puji lagi kan... diri sendiri lah puji... heheh.. 

Lepas dari main bowling we all pergi pulak ker CT PLAZA.. Konon nak tengok wayang citer TRANSFORMER... tak jadi.. sebab mula lewat sgt... Dah la citer dier lama... Aku pulak nanti nak drive malam.. My eyes mmg teruk dengan cahaya kereta dan kegelapan... So, tak jadi la nak nonton.. We all pg makan jer kat Mc D.. Sedapnyer makan GCB... kalau boleh 5 biji pun aku boleh makan.. Sebab burgernya simple.. Daging yang sedap...

Pas makan aku teman kawan aku pegi beli suar track.. Korang mesti pelik mai mana pulak la kawan aku ni... Sebenaynya mmg mulanya dier tak der.. tapi aku kol dier... Aku post dalam FB.. tak tau lak Kawan aku ni tanya nak pg mana.. So, aku pun kol dier la ajak dier sama... Pas beli barang semua aku pon berangkat balik Sungai Petani... Roadblock Pun dah tak der.. Alhamdulillah.. Senang perjalanan aku... heheh..

Sampai kat Sungai petani bukannya balik umah lagi.. Singgah pulak kat CS(Central Square) Nak beli seluar track jugak.. sebenarnya 15 dan 16/7/2011.. aku ada camping kat SIK.. Puspanita dengan JPJ combine... bestnyer... nasibla kawan2 tak lupa aku... Kalau tidak gigit telinga jer la aku.. Eh!!! mcm mana nak gigit telinga.. hahhahaha


Ok lah... Ni jer la.. Chow...


Salam.....(O___O)


Saturday, July 9, 2011

HAPPY BIRTHDAY DEAR 10/7/2011

Mesti korang tertanya2 kan.. birthday saper la ni... Heeeeeheee... Today is My Best Friend Birthday.. 10/7/2011.. Genap la umur ??(kena rahsia)

Aku nak nyanyi sket... HAPPY BIRTHDAY TO U.. HAPPY BIRTHDAY TO YOU.. HAPPY BIRTHDAY TO DEAR... HAPPY BIRTHDAY TO YOU... DOAKU SEMOGA DIBERI KESIHATAN DIRI..REZEKI YANG MELIMPAH RUAH...KEBAHAGIAAN DAN KETENANGAN DIRI.. SEMOGA SENTIASA DIRAHMATI OLEHNYA YANG MAHA ESA..

Di hari yang berbahagia ini ku harapkan kau sentiasa bergembira dan paling penting senyum2 selalu yer.... tak der hadiah yang dapat aku berikan selain ucapan... sekali lagi ku ucapkan SELAMAT HARI LAHIR...

 
Salam...


Friday, July 8, 2011

Jalan-Jalan Kuala Lumpur 23-25/6/2011

Sudah lama aku tak menjejakkan kaki ke Kuala Lumpur... Dulu tiap2 bulan... heheh.. orang yang memahami jer yang akan tahu... 

So, pada tarikh 23 tue aku gerak ke KL jam 9.30 pagi.. hm... tak sabar lak rasanya.. heheh KL i'm coming... Aku naik bus TRANASIONAL... Dalam kul 11.00 pagi bus benti kat Bukit Gantang..aku sampai kat KL lebih kurang kul 2.30 petang... Kawan aku datang ambik kat Stesen Bus Duta... Lepas tue tak pg check in bilik lagi terus keluar ke Mid Valley... Lapar... 



We All at Pizza Hut.. heheh... Yang pic atas tue jangan salah faham tau... He's my best friend since 2004 until now.. kalau pegi KL jer mesti dier yang ambik... So, pas jalan2 kat Mid Valley we all pi tengok wayang citer RASUK... Tengok iklan macam hebat giler tapi tak la best sgt pun... Boleh la... Pastu terus balik bilik...

Hari Kedua We All pg KLCC.. heheh.. lama tak jejak KLCC.. Aku penah pg pun 2 kali rasanya..Sebenarnya nak pg cari benda alah ni... comel sgt aku tengok.. Katanya sedap.. so aku cari jugak la.. nak tau benda aper.. Jap yer...


 Ni la benda alah tue.. hahah... takkan tak kenal.. MACARRON (mcm tu la kot ejanya) ... Memang sedap dimakan... Crispy atasnya... Tapi satu jer yang tak best... Sooooooo Sweet... Bleh kena Kencing Manis.. 

Then we all masuk Aquaria.. hehe aku dah masuk 2 kali rasanya.. Kali ni masuk sebab kawan aku mmg yang dok KL dan Anak Jati KL pun tak penah masuk.. So, teruja la jugak dier.. tapi masa aku masuk tak der lg Pirana ni... Tengok muka pirana ni mcm suci jer.. Macam tak makan orang pun... Tengok dalam citer ganazzz giler.. tapi sebenarnya tak la muka ganazz.. muka cool jer.. 

Masa ni diorang dan bagi makan ikan pirana ni... Pukul 4 petang mesti diorang akan tukjuk demonstrasi bagi makan ikan ni... Ian pirana ni hanya aktif pada waktu petang.. Dan hanya ada di Lautan Amazon jer... Macam mana agaknya diorang bawak ikan ni kan.. 

Masa ikan ni nampak orang yang nak bagi makan tue diorang dah berkumpul satu tempat.. heheheh... nampak dagingkan.. pecaya tak ikan ni makan tak sampai 5 minit.. memang cepat... takut lak aku tengok.. bayangkan kalau orang jatuh dalam tue.. ngeri siotttt...

After that kitorang tengok Wayang citer 321 cinta... Memang best giler... Aku sukerrrrr sgt...

Korang tengok tak ikan Kelisa ni... Besar giler... Punya la tua ikan ni sampai bengkok badan dier.. cian kan.. 

Lepas dari pg KLCC kitorang pg Alamanda.. Biasa la adik aku nak makan Ice Cream ni... Mmg la sedap.. Tapi Sedap lagi aku makan dekat Queensbay... Cara dia serve mmg best.. Tak sama dengan tempat lain..


And the last dah nak balik.. aku sempat beli buku Korea... konon nak blaja Bahasa Korea.. Mmg best jalan2 KL kali ni... Aku akan jejak KL lg sebab nak pg birthday My Lovely niece 24/9/2011.. heheh Cukup 2tahun masa tue... Sebab rindu kat dier pic dier pun ader la... hehehhe 

Pic banyak lagi sebenarnya tapi tak larat aku nak upload... ini pon jadi la kan... lagi pun dah lama tak update blog aku ni... Dah ada rumah labah2 dah.. hihihihi..

Ok Chow... Salam

Miss My Niece...

Arghhhh.... rindu la kat Saidatul... Adoi... Sunyi lak dier tak der ni... My niece dah balik KL.. biasala.. Atta dier dah balik kan... Tak per la dapat tengok Video ni pun jadi la...

Kita tengok sama-sama ok....


video

Saidatul Balik cepat tau.... Muah... I miss u so much...


Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...