Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Thursday, June 23, 2011

Aku Benci

Hm... tertanya2 kan dengan tajuk entry aku pagi ni... Jam dah tunjuk kul 2.36 pagi... Mata aku tak bleh lelap lagi... Bila datang jer cni kepala otak aku Ingat Dier jer... hm... Mcm mana nak ubah ni.. perasaan ini yang paling aku benci sebenarnya... Aku tak boleh lagi ader perasaan ini sebenarnya... TAK BOLEH!!!!! Mengapa setiap kali aku nak lupakan kau hadir dalam minda aku ni... MENGAPA????!!!... 

Ya Allah... Mengapakah hati ini sukar melupakan Dia... Puas sudah aku cuba Ya Allah namun aku tak berdaya... Ya Allah jika ia adalah Untukku Kau Dekatkan... Tetapi jika Tidak Jauhkanlah Dari hambaMu, Jauhkan Dari Hati hambaMu... Sesungguhnya aku tidak berdaya Ya Allah... Aku terlalu merinduinya... kenangan bersama tetap dalam ingatanku... Kaulah Segalanya... 


Saturday, June 18, 2011

Selamat Hari Bapa...

Setiap hari adalah Hari Bapa... So, Hari ini 19/6/2011 adalah hari Khas untuk semua bapa2 di seluruh dunia... 


Teringat pulak pada My Father... Walaupun dah tak ada di dunia namun dia tetap dihati SELAMA-LAMANYA... 


Di kesempatan ini aku nak ucapkan SELAMAT HARI BAPA pada semua bapa2 di dunia ini.. Semoga menjadi bapa yang paling terhebat untuk Semua terutama ANAK dan ISTERI...




Abah...
Engkaulah Wiraku
Engkaulah inspirasiku
Engkaulah Idolaku
Engkaulah segalanya bagiku
Sesungguhnya Jasamu Sangat bermakna tiada dapat aku ungkap dengan kata2...


Abah...
Pemergianmu amatku rasai
Walau sejuta tahun sekalipun kau masih dihati...
Kau adalah kekasih abadi...
Selamanya..


Abah..
Terima Kasih atas Segalanya..
Terima kasih kerana menjadi Abah yang paling terhebat untuk isteri dan anak2mu...
Terima kasih kerana Memberikan kasih sayang yang tidak terhingga...
Aku sayang padamu abah...
Kasihmu Hingga ke SYURGA...
Kau tiada ganti... 


Semoga abah ditempatkan di tempat orang2 yang beriman dan disayangi OlehNya...Amin...

Thursday, June 16, 2011

Tutorial.... How to make Header Blog with PHOTOSCAPE

Kawan2.. tak payah la tanya aku... just follow jer step yang akan aku bagi yer... download dulu photoscape ...(ni yang aku bagi tau... korang bleh gak cari sendiri...)

First.... Drop pic yang u all suka like this


After that 


Klik pada FILTER then dier akan kuar banyak benda kan... Klik pada LINEAR GRADIENT... Pastu dier akan kuar ini lak


Kat DIRECTION tue u all bleh la nak letak pic tu kat sebelah kanan ke kiri ke bawak ker or atas... ikut pada hati u all nak buat mcm mana.. Jangan tutup lagi tau.. Dekat perkataan MARGIN tu U all letak 500 or ikut kesesuaian.. and pilih colour ok... Then kalau nak kasi pic tu nampak sekata jer and lebih cantik pegi pada ini


Klik pada perkataan BLOOM... and u all akan nampak beza... nice... then dah siap


U all bleh edit letak pic cute... letak frame nampak lebih cantik... 
Aku tak la pandai sgt.. sekadar berkongsi... Photoscape mmg mudah sgt... Cuba la dulu ok.. jika tak paham just tanya aku ok... 

Assalamualaikum...

Akhirnya

Godek punya godek akhir sekali jadi jugak HEADER BLOG aku... Aduh mata aku mcm dah nak juling mencari benda alah ni... hehehe.. Mmg lagi senang dengan PHOTOSCAPE... Sape nak blaja kena FOLLOW aku dulu.. hahahha.. tak lah gurau jer.. jika bertanya aku jawab jer...




Lihat lah Header Blog ku... Tapi yang paling aku Suka Yang atas sekali.. Itu kejayaan Kali ketiga dan sedikit perfect.. Tapi still kena lebih Kreatif... Tak per baru nak mulakan... Orang dah blaja sampai ujung dunia aku lak masih merangkak... Tapi aper pun blaja tetap blaja...Teringat plak aku pada satu peribahasa... BELAJARLAH HINGGA KE NEGERI CHINA(betul ke ni.. silap wat malu den yo)

Ok lah... Chow dulu.. Assalamualaikum...


Tuesday, June 14, 2011

Jalan-Jalan Terengganu.....

Hm... Dah seminggu berlalu pegi Terengganu.. rasa nak update blog... bila buka jer rasa malas nak berayat2 dalam ni... adoi.... Ok lah... nak update jugak blog ni macam mana pun... hehehe... Tak tahu lah orang nak tengok ker tak...


Minggu lepas 2 Jun 2011 tak silap aku la... Konvoi pegi Terengganu... bukan sebab jalan2.. tapi sebab memeriahkan majlis Akad Nikah my Cousin... My famili banyak yang kalut bertunang la aper la.. last2 Cousin ni yang kawin dulu... heheheh.. Alhamdulillah semua berjalan lancar..





So, selepas balik dari Majlis akad nikah tue kami semua pegi jalan jap.. memang dah lewat sgt.. Kami pegi ke Masjid kristal dulu... Pegi pon dah lambat. Masjid kristal pun dah tak nampak.. We all ambik pic jer kat situ..


After that we all pg lapantai jap... Aku memang suka pantai Terengganu... Cantik, bersih..Ombaknya bisa buat hati aku tenang sambil fikirkan kenangan lalu... indahnye..Sori terjiwang lak..




Kami famili yang sporting and gila-gila... bukan gila yer... We all memang happy go lucky..




So, sebelum balik ke Kedah kami sempat pegi ke pantai
 sekali lagi pagi tu... Kenangan indah ader di sini... Berjalan tepi pantai bersama dan seiring...


Cuma mungkin kali pertama dan terakhir aku pg Terengganu drive keta... Long Journey and hard... aku tak sanggup dah... Harap tak jatuh cinta dengan orang Terengganu la yer.. hikhikhik.. Jalan yang penuh liku... Menakutkan... Jalan ader Gajah la... Hm... Scary la... Tapi Terengganu mmg best...


Kepada My cousin and his wife.. aku nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU.. SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT... AMIN...(",) 

Wednesday, June 1, 2011

Kembali

Adoi!!!! aper ni terkena batu lak dah... Tersedar aku sebab dah lama tak update my lovely blog... Sori yayang yer... Euuuuuu aper ni... tahi cicak pun ader.. kena basuh lak tangan aku ni... Najis... Sarang labah2 dah menghiasi lappy dan blog aku yang dah lama tak di cuci... Sebelom aper pon aku cuci kejap yer...


Aper kabar kawan2 ku... Sori dah lama tak update blog... bukan pe tak der yang menarik nak di katakan... Sekarang ni ader sedikit bz sebabnyer keje sorang2 kat pejabat tak der pengganti... Kawan aku lak Bersalin.. biasala kan perempuan.. Sesape yang kahwin mesti akan rasa tak kira lah lambat atau cepat... 


Baru-baru ni aku ader masuk satu club keta... biasa lah aku pakai Viva.. So masuk club KVC ( Kedah Viva Crews) Baru nak berjinak2... hehehhe... So, sesape yang berminat jom la join... tak kira lah mana pun berada..


KVC ( Kedah Viva Crews )


Ni lambangnya... Kalau nak online dengan FB ni linknyer CLICK SINI ...

Haaaa.... Sekarang ni tengah HOT citer Nora Elena... Mmg best la citer tue... Diadaptasi sebuah Novel yang bertajuk KASIH YANG SUCI... Memang suci sgt lah.. Pelakonnya Aaron Aziz (Seth Tan) Dengan Siti Saleha (Nora Elena) mmg secocok sekali.. Disebabkan hangatnyer citer ni aku pon beli lah novelnyer... ternyata mmg best... heheh aku tau mesti orang lain dah baca dulu citer ni... almaklumlah aku ni bukan ulat buku... 




Korang mesti ikut tau citer ni... the best in the world.. I love it.. Muah kat Aaron ngan Siti Saleha... Both of u best actress.. (Betul ke aku kecek english ni.. hentam jer la)


Ok lah... Want to sleep now... I love u All... and Dear




Assalamualaikum

Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...