Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Sunday, April 3, 2011

cINTA pERTAMA dAN tERAKHIR

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya segalanya

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan
Segalanya ketentuan Tuhan

hm.... aku yakin semua orang ader cinta pertama diorang.. tak kira la kalau dari zaman sekolah rendah sudah jatuh cinta... sama ada bercinta atau hanya pendam dalam hati ai adalah cinta pertama... 
aku juga mengalami keadaan yang sama... tapi aku tak bisa melupakan kerana ia adalah cinta pertama yang sangat romantis... tak heranlah sampai sekarang aku masih single lagi.. ini semua cinta pertama yang tak dapat aku lupakan... sudah bertahun aku cuba tapi hati dan minda masih pada org yang sama... aku cuba menerima seseorang tetapi mengapa dia masih dhati... 

Namun aku perlu melupakan untuk kehidupan aku sendiri.. biar ai menjadi kenangan... Aper pun ia tetap my first love and last... Untuk menerima yang baru bukan la senang... ia sukar untuk aku... sukar juga untuk aku membuat keputusan... arghhhh.... kadang tension... 

Hm... bleh tak aku nak tanya aper yang dah jadi pada cinta pertama korang... mesti sudah berkeluarga atau masih single kerana menunggu korang... Korang tahu tak best rasa hati bila jatuh cinta... hm... rasa bahagia jer... kalau dulu rasa malas jer nk datang... tapi selepas jatuh cinta hm... rasa x sabar nk pegi keje lak esok hrnya... bila dah bercinta lak.. rasa tak sabar nak jumpa selalu.. sehari tak jumpa rasa tak lengkap jer hidup ni... mula la rasa gelisah jer... kalau bleh hari bercuti tak nak cuti... nak keje jer... hahahhaa...

Lebih bahagia jika saling memahami... jujur dengan pasangan... setia pada cinta yang ada... satu lagi bila kita saling bercerita... hm... kadang tak sedar masa berlalu sangat pantas... bila time nak pisah jer rasa tak nak lepas balik.. tapi kena la jugak... kalau tak masing2 tak yah tido... hahhaha...saling mengungkapkan kata2 cinta hm.... lagi rasa di hargai... cinta ni tak memerlukan hadiah yang mahal untuk menunjukan yang kita menghargainya... cukup sekadar kata2 yang ikhlas... dari mata dier kita dah bleh tahu itu... tapi tak tahu la kalau dah mmg kaki menipu dan kaki ayat... tapi korang kena pandai tengok la ok... jgn terburu2 memilih dan menerima cinta... takut tersalah pulak...

ok lah... Aper pun aku doakan korang akan dipertemukan dengan first love korang... dan org itu benar2 mencintai korang... bukan yang nak ambik kesempatan ok... aku harap cinta korang akan berkekalan hingga akhir hayat...
Assalamualaikum..........(",)



No comments:

Post a Comment

Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...