Tinggalkan nama dan URL ok... tq

Saturday, December 31, 2011

Selamat Pagi Tahun Baru 1/1/2012

Assalamualaikum.... Selamat Pagi semua Kawan-kawan... Selamat Pagi tahun baru... Kita dah berada dalam tahun 2012.. Terasa seperti masih dalam tahun 2011.. Hm... Apa azam tahun baru ni yer kawan2 semua... Bagi aku kenangan semalam belum dapat aku hapuskan... Walau pun sedikit demi sedikit aku mula melupakan dia tetapi tidak menjejaskan apa2 perasaan dalam diri aku.. Tahun ini aku perlu berjanji pada diri sendiri... I will try to forget him... Forget my sweet memories.... Segalanya telah berakhir...biarlah kenangan itu tertutup dan takkan terbuka lagi.. kepada sesiapa yang dah terlencong berfikir mengenai aku henti2kanlah yer kerana hubungan aku dengan dier telah terputus since 1/1/2008 lagi.. Terima kasih juga kepada dia kerana tidak lagi menganggu kehidupan aku sekarang.. ini memudahkan segalanya.. Alhamdulillah yang Allah kau telah memberikan kekuatan pada hambamu ini...
Image Detail
Oooopppppsssss... Itu bukan azam aku yang utama ok.. Tahun depan punya azam telah berakhir dengan satu benda yang best... Janji mereka tahun ni dan aku dapat juga tahun ni.. Alhamdulillah... Cuma yang belom selesai untuk melengkapkan dalamnya.. heheh.. tertanya2 rasanya kawan2 aku ni yer... heheheh.. Bagi aku walau ia kecil saja tapi itulah satu-satunya harapan aku dan harta yang aku ada... Kalau ada rezeki bertambah lagi kot... KORANG TEKA LA SENDIRI... KALAU BLEH TEKA AKU BAGI HADIAH.. TAPI HADIAH RAHSIA LA YER... CEPAT TEKA OK.. sape yang teka cepat dan tepat akan dapat hadiah istimewa...(peringatan yer.. peraduan ni keluarga tak bleh masuk yer sebab diorang dah tahu.. hahah sori untuk sebarang kesulitan..(^_^) 

Azam... yang lain biar lah aku simpankan yer.. hehehe... Doa aku semoga azam aku pada tahun ni tercapai dengan izin Allah dan dengan azam kuat dari aku... Kita hanya merancang tapi segalanya Allah yang menentukan.. Sebagai hambaNya kita hanya berDOA... USAHA... TAWAKAL....

Kepada Mak Abah... Anakmu ini terlalu merinduimu... Jika saat ini mak abah masih ada semestinya mak abah gembira melihat anak2 telah berjaya... Abang telah berkahwin dengan kakak ipar yang sangat baik dan sangat penyabar orangnya serta mempunyai seorang cahaya mata perempuan yang sangat cantik... Kata tok macam muka mak masa kecik2.. heheh..Kakak pulak dah berkahwin juga dengan seorang abg ipar yang sangat baik dan mempunyai seorang cahaya mata yang sangat comel dan tahun 2012 bertambah satu lagi... Hani pulak belum berkahwin dan telah bekerja sekarang... Sudah 8 tahun hani bekerja.. Alhamdulillah inilah rezeki hani sekarang... Aishah pulak berjaya sambung belajar di POLISAS... Tercapai impian dier... Khairudin pulak dah besar... Sekarang dah Tingkatan 5 dan akan menempuhi SPM.. Semoga dia juga berjaya..Amin... Dan semoga kasih kami berpanjangan... 


LASTLY aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru Pada kawan2 di INTAN Bukit Kiara, JPJ Alor Setar, Trafik Kuala Muda... Tak lupa juga pada Kawan baik aku.. SabrinaIjan, Wan, Aziah, Asmanidawati, Muni, Siti Aminah, Afazlina Syazila dan semua yang mengenali aku... takkan nak sebut semua kan.. hehehe...Semoga selamanya kita bersahabat... Insyaallah.. Amin... 

  

Saturday, December 24, 2011

Lagu Geisha Cinta dan Benci

gambar album cinta dan benci geisha band LIRIK LAGU CINTA DAN BENCI GEISHA|VIDEO|MP3



Bagaimana cara membuatmu bahagia
Nyaris ku menyerah jalani semua
Tlah berbagai kata ku ungkap percuma
Agar kau percaya cintaku berharga

Tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
Namun kau begitu saja, tak pernah merindu

reff:
Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
Membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
Sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa


Apa kau mengerti ku sedih sendiri
Tanpa ada kamu ku merasa sepi

Tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
Setengah hati mencinta, ku sakit karenamu

repeat reff
Woo ooo ku sakit karenamu
Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
Membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
Sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci

Sungguh aku tak bisa membenci dirimu
Sesungguhnya aku tak mampu
Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci ooo
Cinta dan benci ooo yang ku rasa
http://www.emocutez.com



Monday, December 12, 2011

Daulat Tuanku....

Hari ni 13/12/2011 (Selasa) Sultan Kedah ditabalkan menjadi Agong... Ni kali kedua Tuanku ditabalkan menjadi Duli Yang Di Pertua Agong... Tuanku Sultan Abdul Halim Mua'dzam Shah juga sebagai seorang Raja berjiwa rakyat, Tuanku Sultan cukup disayangi oleh segenap lapisan masyarakat Negeri Kedah. Tuanku Sultan Kedah juga pernah ditabalkan sebagai Yang Dipertua Agong Yang Ke-5 pada 21 September 1970 sehingga 20 September 1975.


Aku sebagai rakyat Negeri Kedah sangat berasa bangga atas pertabalan Tuanku Menjadi Duli Yang Dipertuan Agong Untuk kali Ke-2..

Allah Selamat Sultan Mahkota
Berpanjangan Usia Di atas Takhta
Memeliahara Ugama Nabi Kita
Negeri Kedah Serata-rata....

Daulat Tuanku..

Daulat Tuanku..


Friday, December 9, 2011

Buy New cute camera

Salam semua... Baru2 ni aku ader tengok laman web Mudah.com.my... Aku ni penggemar gajet... Then niat aku nak beli Camera DSLR... (Betul tak ni... ) Tetiba pulak naik satu pic camera yang cute sangat... Mulanya aku ni suka jugak camera POLAROID... Tapi blom mampu lagi... then aku beli jer la camera ni


Comel tak..http://www.emocutez.com Namanya LOMO... camera ni dijual dengan harga RM15 sahaja.. tak termasuk Film dan Waterproof Casing... Kalau nak set harga RM45 hengget...Dari beli camera budak2 yang mahal dan tak bleh guna baik aku beli yang ni.. diorang jual murah semperna krismas... aku bukan join perayaan diorang yer tapi ambik kesempatan sebab murah.. heheh.. kalau korang rasa nak jugak bukan laman web mudah.com yer... 

ok lah.. daaaaa.................http://www.emocutez.com


P/s : Camera ni tak guna battery... heheheh...

DIRIKU TERBELENGGU



Tak Faham Sikapmu...
Kau bercinta seumpama menukar baju
Kau turutkan hati...
Kata Nasihat tak kau peduli

Kau tahu hatiku
Kerana Kasihku bersabar selalu...
Biarpun terluka
Terus bertahan selagi terdaya..

Mengapa engkau ku sayangi..
Mengapa kau ku nanti..
Mengapa ku rela disakiti
Diriku ini terbelenggu di dalam kepuraanmu

Telah terlalu lama ku himpun doa-doa
Semoga Tuhan memberikan hidayahnya
Tapi kau tetap tak berubah tertutup hati
TAK SATU PENGORBANANKU DIHARGAI..

Lagu ini aku tujukan pada manusia2 yang tak pernah menghargai orang lain...http://www.emocutez.com 


Wednesday, November 30, 2011

Tinggalkan bulan November Dan Selamat datang Bulan 12/2011

Assalamualaikum... Selamat pagi... Hm... pejam celik pejam celik kita dah meninggalkan bulan sebelas... Ucapan selamat datang kepada bulan 12 bulan akhir untuk kita pada tahun ini 2011.. Dalam masa sebulan lagi kita akan masuk tahun baru 2012... Kalau bulan Islam mmg kita dah masuk tahun baru... Cepat sungguh masa berlalu meninggalkan kita... Umur pun semakin meningkat.. heheheh.. 

Banyak kenangan MANIS dan PAHIT yang di lalui tahun ni.. Segalanya mengajarku erti kehidupan dan mendewasakan diri serta mematangkan permikiranku.. Segala yang telah berlaku aku redha.. Semuanya ketentuan Allah.. Yang hadir dan yang pergi aku doakan kebahagiaan mereka... Bagi diriku semoga ada sinar kebahagiaan dan dipertemukan dengan seseorang yang dapat menerimaku menyayangiku, mencintaiku seadanya.. Pada Yang Maha Esa aku memohon semoga kau berikan aku seseorang yang dapat membimbingku ke jalan yang di Redhai olehMu...






Telah hampir 14 tahun mak pergi meninggalkan kami berlima.. Abah pula hampir 13 tahun.. Terasa seperti mereka masih dcc walau mereka sudah lama tiada.. Sebak rasanya bila mengenangkan mereka.. Untung aku abang dan kakak mendapat penuh kasih sayang... Tapi bagi adik2 aku aishah dan udin hm...hanyalah sementara... Kasih sayang aku kakak dan abang mungkin tidak sama... Hanya ini sahaja yang dapat diberikan... Tak lama lagi aishah akan melanjutkan pelajaran di POLITEKNIK Pahang.. seperti biasa sunyi rumah tidak mendengar suara dan pertengkaran antara dia dan udin.... Doa kami semoga beroleh kecemerlangan... Udin pula tahun 2012 adalah tahun akhir persekolahan dan tahun penentu masa depan..(SPM) Semoga udin buat yang terbaik.. Plz dengarlah nasihat dan segala kata2 kakak dan abang... Kami sentiasa menyayangi aishah dan udin.. Abang Kakak udin Aishah kita sentiasa doakan mereka di sana... Semoga kasih sayang kita berlima sampai akhir hayat..  

AMIN....


Kepada anak2 buah yang comel and cantik ni dan selepas ni tambah lagi satu... Selamat Datang dalam keluarga Ahmad Khatib and Mariam... We All Love both of u...


Kita semua bersama... Kepada Kak Shila and Abg zam... Welcome to both of u.. Semoga kasih kita semua berpanjangan hingga akhir hayat.. Insyaallah...

Tuesday, November 22, 2011

Mencintai Tidak Semestinya Memiliki

Dalam percintaan semuanya indah..Kita juga berharap agak ia berakhir dengan perkahwinan... Dan kadangkala kita akan memikirkan perkara yang indah dan mengharapkan kebahagiaan itu sehingga akhir hayat... Tapi kita tidak menyedari untuk kita sampai ke tahap itu semestinya ada onak dan ranjau yang perlu kita tempuh... Kita diberikan berbagai dugaan untuk menempuh kehidupan harian kita.. Apa yang perlu ada pada diri kita adalah sikap SABAR, TOLAK ANSUR, MEMAHAMI antara satu sama lain...

Kadangkala ada juga yang cinta tidak kesampaian... Kadang orang selalu kata "CINTA BAGAI NAK RAK.. LAST2 TAK KAWEN PUN" itu selalu orang kata.. biasala kan "MULUT TEMPAYAN BLEH DI TUTUP.. TAPI MULUT MANUSIA MANA BLEH TUTUP"... hehehe... Bila cinta tidak kesampaian semestinya kita bersedihkan... Mana tak sedihnya duit habis.. Masa pun buang macam tue jer.. Bercinta sampai bertahun lastly ditinggal macam tue jer... Macam aku tengok cerita Syurga Cinta... Cinta ni terbahagi kepada 3... Yang pertama :-


 JODOH DARI SYAITAN .kamu berdua berkenalan ,
berpegangan tangan ,
dan terus buat maksiat ,
akhirnya si perempuan mengandung ,
 baru kamu menikah ,


- JODOH DARI JIN .kamu berdua berkenalan ,
kamu suka kan si perempuan ,
tapi si perempuan tak suka kat kamu ,
kamu bomohkan dan sihirkan agar si perempuan suka kepada kamu ,
dan kamu berdua menikah .


- JODOH DARI ALLAH .kamu berdua bertentangan mata ,
terus menusuk ke kalbu ,
kamu terus meminang si perempuan ,
dan si perempuan menerima pinangan kamu ,
dan kamu berdua menikah ,
insya allah berkekalan hingga akhir hayat .
DAN ITU LAH YANG DINAMAKAN ' Syurga Cinta
'



Yang Ketiga ini lah Cinta sebenar....Insyaallah jika Cinta Kerana Allah Segalanya Akan sentiasa Baik... Tapi Jika cinta kita hanya sekadar nafsu semata-mata Cinta kita tidak akan kemana2...Sebagai Hamba Allah apa yang kita perlu lakukan DOA,USAHA dan TAWAKAL kepada Allah semoga kita ditemukan dengan orang yang Beriman dan Boleh membimbing kita ke jalan yang lebih di Redhai OlehNya... Insyaallah...


Sunday, November 13, 2011

My Baby Blue Accident With Tree...

Waaaaa... Dugaan yang kembalikan kenangan aku pada tahun 2006... Waktu itu hari perkahwinan sepupuku... Malam tue aku bawa keta my aunty untuk berjumpa dengan buah hati di INTAN Sungai Petani.. Sewaktu nak lintas jalan ader sebuah motokar WAJA aku tak ingat no plate dier telah berlanggar dengan aku.. Teruk la jugak sampai berpusing keta tu 2 kali.. Nasib aku tak tercampak keluar dari keta tu.. Just luka sket kat kaki.. Kesian aunty aku kena repair keta pulak.. Semua berpunca dari aku sendiri... Ingat nak fight dengan tuan keta WAJA tue.. tapi dier pandai sangat cakap.. Maklum la dier HAKIM MAHKAMAH SYARIAH... Tapi cakap belit jugak.. Mula katanya tak nak report.. Lastly dier yang buat.. Mmg Kurang asam garam kan.. Tak per la.. Aper pun aku tak salah.. dier terlalu laju then masuk jalan aku... tapi tak per la.. benda dah nak jadi.. aku cuba elak tapi tak sempat dah.. ader HIKMAH... 

Berbalik citer sebenar aku hari ini 12/11/2011 baby biru aku pulak kena berlanggar dengan pokok yang manusia bengong tebang then letak tepi jer.. Dah la jalan kecik... Aku pulak nak ikut short cut dah terkena pokok tue.. Teruk la jugak.... Bumper depan dah kemik... No Plate mmg patah la... Aku kena bawak Baby biru pegi hospital la esok... Dah sakit.. Nak buat Macam mana... Redha jer la HANI yer... Benda nak jadi kita pun tak jangka.. Allah nak duga... Sabar dan redha itu perkara utama...http://www.emocutez.com




YA ALLAH.. SESUNGGUHNYA AKU REDHA ATAS SEGALA UJIAN YANG KAU BERIKAN... ADER HIKMAH ATAS SEGALA YANG TERJADI... 

FOR MY DEAR BABY BLUE SEMOGA CEPAT SEMBUH.. AKU TAK SANGGUP TENGOK HANG SAKIT... AKU PUN SAKIT JUGAK.. SAKIT MATA... 

Friday, November 11, 2011

Tiada Lagi Dia Dalam Hidupku

Lama nya aku tak update blog ni... Dah bersawang... hahahah... Tak per kejap nak cuci yer... 

Hm... Hari ni dah 29/10/2011... 2 hari lagi masuk bulan 11... kejapnye masa berlalu... tak sedar pon kan... Macam aku jugak la... Masa yang berlalu telah membuatkan aku melupakan kenangan lalu... Walau tidak sepenuhnya tapi sekurang2nya aku telah melupakan separuh dari kisah silam ku... dan juga telah menolak kedatangannya semula dalam hidupku... Thanks Ya Allah... Aku sangat bersyukur padamu...http://www.emocutez.com

Kadang kala hati seperti ingin seorang teman... tapi ketika itu juga rasa seperti tidak mengapalah... bukan kerana putus asa tapi kerana seperti tidak bersedia... Biarlah hanya cinta pada Allah kerana ia lebih diredhai..
Hati aku sangat tenang apabila mula melupakan dia.. Dia yang pernah mundul dalam hidup aku.. memberi harapan yang palsu dan kini sudah jauh berlalu... Bagi aku biarlah aku yang membuat keputusan kerana keputusannya yang aku tunggu akan bakal menyakitkan hati dan mengganggu emosi aku sahaja.. Cuma aku doakan Dear sentiasa bahagia dan sentosa hendakNya... Bagi aku tiada dendam atau benci padanya... Cuma hanya rasa sedikit kecewa dan sangat terluka.. Tapi apa pun yang terjadi Aku Redha... Aku tahu jika Mak dan Abah aku masih ada sememangnya mereka tak akan merestuinya...http://www.emocutez.com

Dah merepek aku ni.. So, Nak cite lah kan.. Setelah berapa lama aku tak update blog ni banyak benda yang aku nak citer.. rasa nak citer satu2.. malas la pulak.. biar lah aku combine jer lagi senang kan...

Rasanya dah sebulan berlalu.. Aku pergi Taiping with my friends... Mmg best.. Sebenarnya tak rancang pon... diorang mula nak pg Cameron Highland... Tapi disebabkan lewat pg Taiping jer la.. Mulanya nak naik Bukit Larut.. Dah sampai sana tiket lak habis.. Cedihnye... Dier punya kenderaan sampai kol 12 tghari atau 1 petang jer.. Aper bleh buat tak der rezeki nampaknya.. We all sempat ambik gambar jer lah...




Hm.. Nasib baik Zoo Taiping dekat jer dengan Bukit Larut... So, We all pun ke sana lah... Tiket pun tak terhad.. Sampai malam bleh dok.. hahah. Aku agak teruja pg Zoo Taiping... Bersih tak der bau busuk pun... Berbanding dengan Zoo Negara macam tak terjaga jer.. Busuk sangat.. Kat Zoo Taiping ader Night Safari.. Lagi nampak cantik... So, kalau rasa nak jalan bawa anak2 ker pg la sana ok..Lepas balik dari Taiping sampai jer Sungai Petani We all makan pulak kat D'king... Makan Mee Udang yang THE BEST punya.. hahaha... Makan 4 orang tapi order untuk 3 orang makan... Udangnye banyak sungguh... Arghhhh sedappppppppppppppnyeeeeeeeeeeeeee... hahaha.. bleh makan 5 orang...






Ok lah.. kita tinggalkan citer pasal jalan2 ke Taiping...Kita beralih pulak citer Makan Ice Cream kat Frutti Frutti.... The Best Ice Cream...Rasanya benda ni mmg dah famous.. tapi biasa lah kat tempat sendiri baru buka kan... Sedap dan tak la mahal sangat... Nak makan ice cream ni kena ambik sendiri... 10gm harga RM0.50... Ader bekas kecik dan ader yang besar.. Topping nak letak aper pun suke hati... Banyak choice... Aku teruja sebab tempat dier selesa sgt... Ice Cream Flavour ader Mango, Chocolate, Mix(vanilla and choc) dan juga vanilla... Korang bleh la pilih sendiri.. tapi korang ambik jangan la banyak sangat.. nanti lagi mahal.. takut tak habis pulak.. Membazir jer kan... Kalau nak jimat beli satu share 2 orang...



  
Ok lah... Ni je yang aku nak citer... Sebenarnya dah basi tapi citer jugak la.. Mana la tau ader yang nak baca citer aku ni... Maklumla sekarang ni Mood Kurang sket... hehehe... Ok yer... Hope U all Enjoy My story...

Salam...Muahhhhttp://www.emocutez.com

Thursday, November 10, 2011

Bercerita Tentang Dia

Dia....
Siapa Dia?..
Dia adalah seorang insan yang pernah memberikan aku KASIH SAYANG...
Dia adalah seorang insan yang memberi aku CINTA
Dia adalah seorang insan yang memberi aku HARAPAN...
Dia adalah seorang insan yang memberi aku KELUKAAN

Dia...
Siapa Dia??...
Dia yang tidak pernah lepas menyatakan hasrat hatinya
Dia yang tidak pernah lepas mengatakan 'I LOVE YOU'
Dia yang tidak pernah lepas mengatakan "Ku Perlukanmu"
Dia yang tidak pernah lepas mengatakan " Kau Segalanya Untukku"
Dia juga yang tidak pernah lepas menyanyikan lagu untukku..
Segalanya indah dan kini hilang sekelip mata...

Dia...Insan pertama yang bertakhta..
Dia Insan pertama yang ku cinta..
Dia... Pernah membuat ku bahagia..
Dia yang mengajarku.. tentang erti rindu..

Dia.. yang dulu pernah ku sanjungi..
Pergi sehingga kini tak berganti
Hilang.. dari pandangan hidup ini..
Membawa luka pedih tak terperi..

Tiadaku duga pemulaan yang jernih..
Menjadi kering dengan tiba-tiba
Bisa rintangan antara ku dan dia
Cinta terhalang oleh orang tua...


The best punya kata2 berakhir dengan Fauziah Latiff Song...


Image Detail

Saturday, October 1, 2011

More and More and More

Take my hand
We'll walk awhile,
we'll talk awhile
Feel my love
Always there beside you
Be the one
I know you'll tell me everything
You are the one
I cherish more than anything
I love you more than
you'll ever know
I love you more than
you'll ever see
More than my heart could ever show
I love you more than
you'll ever know
Think of me
And know that I'll believe in you
There'll always be
This precious time together
With every tear
A love so strong
No words could ever say
A love to last forever
I love you more than
you'll ever know
I love you more than
you'll ever see
more than my heart could ever show
I love you more than
you'll ever know

Take my hand
we'll walk awhile,
we'll talk awhile
feel my love
always there beside you
be the one
I know you'll tell me everything
you are the one
I cherish more than anything
I love you more than
you'll ever know
I love you more than
you'll ever see
more than my heart could ever show
I love you more than you'll ever know


Wednesday, September 21, 2011

Birthday Aishah 22/9/2011

Hepi besday to u... Hepi besday to you... Hepi besday to aishah.. Hepi beday to u... Hari ni birthday adik aku.. Cukup jer jam 12malam we all pun ucapkan selamat hari lahir... hehehe.. So hari ni cukup la umur adik aku .....??? hehehe.. tak leh la bgtau.. 


For u my sis... Happy Birthday yang ke - ....... semoga panjang umur.. dimurahkan rezeki... Semoga Dipermudahkan segala urusan.. Semoga dirahmati selalu.. Hepi2 selalu yer... Senyum selalu.. Semoga menjadi anak dan adik yang lebih terbaik kepada keluarga dan terbaik juga untuk kekasih hatimu Syamsul izwan... Semoga perhubungan hingga ke jinjang pelamin... Insyaallah... 

Wednesday, September 14, 2011

Entah aper2 citer..

Apapun yang terjadi berjalanlah tanpa henti.. air mata tertahan waktu untuk di jatuhkan... Siti Nurhaliza Song... So Sad.. Like me right now...http://www.emocutez.com 

Aper yang boleh aku lakukan adalah doa usaha dan tawakal... Redha setiap ujian yang diberikan... Hani kenapa ni hani... Why u want to cry... Be strong... Tiada masalah yang tak boleh diselesaikan... Tapi kenapa rasa lemah jer.. dah tak kuat.. Aku rasa letih sgt... Ya Allah setiap ujian Mu aku tahu ada hikmah disebaliknya.. Dan kerana itu aku redha... Air mata dah tak leh bendung dah... Rasanya dah lama aku tak menangis tapi entah sejak bila... aper yang pasti dah lama.. hahah tak der sesape nak nagis ngan aku kan... ketawa... ermmm... it's ok hani... Happyyyyyy... Bila saat ni rindu pulak pada yang tersayang... Hm.. kenapa tinggalin aku sendirian... aku dah tak mampu bertahan... Boleh tak nak menangis... hehehe.... just smile...http://www.emocutez.com 

Sunday, September 11, 2011

Redha Atas Segalanya... bila harus memilih by Siti Nurhaliza


Dulu, Kau Pernah Berjanji Pada Diriku 

Untuk Menjaga Dan Menyayangiku
Itu Bererti Sampai Akhirnya
Kau Meninggalkanku
Kini, Kau Ingin Kembali Pada Hatiku
Setelah Kau Pergi Meninggalkanku
Haruskah Hati
Memberi Kesempatan Dirimu
Haruskah Aku Percaya
Segala Yang Kau Ucapkan
Kata Kata Maafmu, Kata Kata Memohon
Untuk Kembali Kepadaku
Meski Cintaku Padamu
Lebih Dari Yang Kau Tahu
Namun Mengerti Kasih
Tak Semudahnya Itu
Melupakan Yang Telah Kau Lakukan Padaku
Beri Aku Waktu
Untuk Memikirkan Yang Terbaik
Cinta Jadi Dilema
Pergi Ataupun Kembali

Janji yang kini tinggal memori... terkubur dan dibuang bagai tiada apa yang pernah berlaku...Bila suatu masa kau harus memilih antara aku dengannya kau hanya.... ????? tiada apa yang dapat kau katakan kerana segalanya hanya palsu...

Saturday, September 10, 2011

Menarik ker???

Selalu orang kata kat aku muka ganazzz... Tapi aku cakap dalam hati ada taman.. hahah.. mcm sekarang dalam hati aku ader taman bunga rose merah.. aper maksudnyer tue?? Cinta la.. 


Baru hati aku rasa bahagia... baru rasa muka aku ni tersenyum sahaja.. baru rasa ada cerita menarik dalam hidup aku...Aku tak pernah mengharapkan kasih sesiapa.. Kadang kala aku rasa seperti aku bahagia sorang2 macam ni.. tapi sebenarnya tidak.. Hidup kita ni memerlukan teman... Dan aku sentiasa berdoa di temukan dengan seorang lelaki yang sentiasa akan bersama aku walau senang atau susah... sentiasa mencintai aku seadanya dan yang paling penting adalah membimbing aku ke jalan yang diredhai Allah... 


Aku tahu semua orang ader kisah cinta.. aku juga begitu... dan kisah cinta zaman remajaku terasa menghantui aku apabila dia datang padaku... sudah sudah sepuluh tahun cerita antara dia aku tinggalkan dan kini kembali menagih simpati... sememangnya aku terasa bahagia... tapi untuk apa aku terima hanya kerana cinta yang masih ada untuknya.... bila aku  fikirkan segala yang dilakukan dulu hati aku rasa hancur... aku rasa diri dipermainkan... aku mohon pada kau wahai kekasih jangan la kembali lagi... sesungguhnya hati aku sudah lama aku tutup untuk insan yang bernama lelaki sepertimu.. 

Doaku semoga kau temui insan yang dapat memberikan kau kebahagiaan semula tapi bukan lah aku... Kerana aku tidak mungkin menerima kau kembali... Kau tetap baik di mataku... Biarlah cerita cinta kita terkubur dan menjadi kenangan untuk kita... Semoga kau bahagia... Aku gembira kau hadir dalam hidupku... tapi biarlah kita hanya kita... kau dengan jalan hidpmu dan aku jalan hidupku.. Aku sangat mencintaimu tapi menerimamu semula tidak sekali akan ku lakukan... 



Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...