Thursday, May 17, 2012

HIPOKRIT

Terkejut ke kawan2... Mesti tertanya-tanya kat sape la aku kata hipokrit kan... Kepada seseorang yang pernah aku kenal... Tak perlu aku nak berjiwang kan...

Dulu masa aku kenal dier... aku penah tanya dier ( do you have any relationship with her selain dari kawan??) but dier cuma jawab no no no... But muka dier macam bersalah jer.. Tapi he still say nooooo... ok just trust him... but feel like stupid girl... and after 2 or 3 month we break up... feel so sad but just sabar... Ader hikmah kan... My friend pun mmg ader citer macam-macam skandal mereka berdua.. But i just ignore it... sebabnya aku tak mahu menerima cerita orang mcm tue jer... tapi aku dengar dan nampak dengan mata kepala sendiri.. Walaupun bergitu aku tetap memaafkan... Kenapa aku jadi mcm ni...

Dulu prinsip aku sangat kuat.. Tapi setelah aku berjumpa dengan dier semula aku jadi seperti terlalu lembut hati... Sebenarnya kawan2 ni citer lama... Tapi dibangkitkan citer ni sebab aku ternampak sesuatu dalam FB.. Kata tak der aper2 kan... Tapi bila aku pikir balik jika kawan2 semestinya diraikan hari ni jugak kan.. buat benda tue seolah2 dah di tempah lama dah.. Bukan aku cemburu tapi aku baru perasan...

Bukan aper kadang2 sedih aku yang kenal dari zaman sekolah lagi seperti orang asing.. bila aku mula kehidupan baru dier muncul seolah2 ingin kembali.. tapi bila tanya aku pulak seperti orang bodoh... Sebenarnya untuk aper kembali.. hanya sengaja nak menyakitkan hati atau merosakkan hubungan orang lain.. Aku mmg menerima dengan tangan yang terbuka.. tapi aper salahnya kadangh2 fikirlah untuk orang lain...


Aku tujukan pada orang yang  aku cinta zaman sekolah lg... kami berjumpa semula bila aku sudah bekerja... aku sangat benci pada orang hipokrit... jgn cuba mendekati aku lg... 



Thursday, May 3, 2012

Lahirnya Seorang Putera Bernama Said Rayyan Muazzin

Dah lama rasanya tidak menulis aper2 kan... Hm.. so, walaupun dah nak habis pantang aku nak citer la jugak kan... Opssss jgn salah faham yer... Bukan aku yang dalam berpantang tapi my Sis...

Pada 3 April 2012 telah lahirnya seorang putera yang sangat comel...http://www.emocutez.com Bincang punya la bincang namanya di tetapkan Said Rayyan Muazzin... Sepatutnya 16 April 2012 tapi awal 2 minggu... Hm... Aku tersangat la excited... KOrang tahu kenapa.. Sebabnya aku mmg teringin nak anak buah lelaki... Aku mmg suka baby lelaki... 



Di lahirkan pada tengahari berat pulak 3.3kg... Hm... My sis dah sepasang anak kan... Semoga menjadi anak yang baik dan Soleh yer sayang... Maklang sayang Rayyan Dan Kakak Saidatul... Muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...http://www.emocutez.com 




Thursday, April 12, 2012

Rasa Tercabar Bila Kakitangan Awam Di Jabatan -------- Di Hina

Begini Rupanya nasib KTA di Jabatan ----- Dihina seperti KTA tiada maruah... Tak perlu aku Attachkan cerita dalam ni.. hanya aku sakit hati bila KTA dikatakan buat kerja macam "TAIK"...Dah la tue ader pulak yang sambung BUKAN SETAKAT TAIK CIRIT SEKALI" Selama KTA berkhidmat dalam jabatan kerajaan tak pernah lagi KTA dihina sebegini rupa... Nama sahaja pegawai.. Baik buang baju pegawai tu keje macam KTA baru tau kami kerja senang atau tidak... KTA masuk ke jabatan u all kerana hendak membantu kerja2 pentadbiran tapi kerana u all tidak boleh menerima perubahan jadi KTA hanya meneruskan kerja2 lama jabatan u all...  Kata2 hinaan yang di lemparkan pada KTA sepertinya TIDAK BOLEH DIMAAFKAN...

Jika mengatakan jika KTA tiada pun u all bleh buat keje senang nak cerita.. Sebenarnya KTA pun tak teringin nak berkhidmat dengan Jabatan U all... Tapi kerana perkhidmatan memaksa KTA masuk ke dalam Jabatan U all.. Seperti Kawan di Johor... KTA di sambut dengan kata-kata ini.. "U ALL INGAT KAMI SUKA U ALL MASUK DALAM JABATAN KAMI" Itu ke kata2 yang patut KTA dapat...Jika merasakan kemasukkan KTA hanya menyusahkan sebaiknya u all hantar KTA balik jabatan lama.. Itu lebih senang...  Jangan ingat KTA akan diam... U pilih sendiri la.. Nak naik turun mahkamah atau TATATERTIB.. itu jer lah kan... Sepatutnya kita semua bekerjasama bukan saling kata mengata.. jika ada yang tidak puas hati sepatutnya bincang dengan baik.. bukannya menghina sebegini sekali... Nasi sudah jadi bubur.. Kerana PERBUATAN diri sendiri yang binasa.. So, Terimalah apa pun hukumannya...

Salam....


Lihat Yang Lain Juga Yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...